İsrail'den Türkiye'ye jet yanıt

Bakan Yıldız’ın sözlerinden sadece birkaç saat sonra açıklama yapan bir İsrail Dışişleri sözcüsü, yasa dışılık iddiasını redderek, “İsrail uluslararası yasalara harfiyen uymaktadır. Türkiye, İsrail’in kaynakları üzerine hak iddia ediyorsa, bunu medya üzer

İsrail'den Türkiye'ye jet yanıt

Bakan Yıldız’ın sözlerinden sadece birkaç saat sonra açıklama yapan bir İsrail Dışişleri sözcüsü, yasa dışılık iddiasını redderek, “İsrail uluslararası yasalara harfiyen uymaktadır. Türkiye, İsrail’in kaynakları üzerine hak iddia ediyorsa, bunu medya üzerinden değil Birleşmiş Milletler aracılığıyla yapmalıdır” dedi.

Taner Yıldız, İsrail ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Akdeniz’deki ortak arama çalışmalarının yasal olmadığını belirterek şöyle demişti:

“Oranın legal hale gelmesinin iki temel gerekçesi olacak. İlki eşit paylaşımlı ve Kıbrıs halkının tamamının buradan yararlanacağı bir alan oluşturmak. Ayrıca İsrail’in 9 vatandaşımızın katledilişiyle alakalı konuda herhangi bir şey olmamışcasına davranması tabii ki tarafımızdan kabullenilemez. O yüzden bunun bizim enerjiyle alakalı yapacağımız işbirliklerine ve beraber geliştireceğimiz projelere çok ciddi mani olduğunu söylemeliyim.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler