İsrail'den Türkiye'ye 20 Milyon Dolar!

Mavi Marmara'da hayatını kaybeden 9 Türk'ün aileleri için İsrail'in 20 milyon dolar tazminat teklif ettiği iddia edildi.Haaretz'in haberine göre görüşmelerde ilerleme kaydedildiği fakat henüz karşılıklı anlaşma sağlanamadığı belirtiliyor.Kaynak olarak iki

İsrail'den Türkiye'ye 20 Milyon Dolar!

Mavi Marmara'da hayatını kaybeden 9 Türk'ün aileleri için İsrail'in 20 milyon dolar tazminat teklif ettiği iddia edildi.

Haaretz'in haberine göre görüşmelerde ilerleme kaydedildiği fakat henüz karşılıklı anlaşma sağlanamadığı belirtiliyor.

Kaynak olarak iki ülke arasındaki müzakereler hakkında bilgilendirilen Batılı diplomatların gösterildiği habere göre görüşmeler sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, müzakereler konusunda görevlendirdiği heyetten teklifin 20 milyon dolara çıkarılmasını istedi. Hatta Netanyahu müzakere ekibine gerektiği takdirde tekliflerini 3 milyon dolar daha arttırabileceklerini söyledi.


Haaretz'e göre Kudüs'teki yetkililer, Batılı diplomatlardan alınan bilgileri ne doğruladı ne de yalanladı. Fakat iddialara göre Kudüs, Türkiye'deki yerel seçimlerden önce bir anlaşma sağlanması beklentisi içinde değil.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler