İsrail'den İran'a zeytin dalı

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani ile görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. "İRAN'I DÜŞMAN OLARAK GÖRMÜYORUZ"Tel-Aviv'de basın toplantısı düzenleyen Peres, "Ruhani ile görüşmeye hazırım. Benim düşmanım yok. İran'ı da düşman olar

İsrail'den İran'a zeytin dalı
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani ile görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.
 
"İRAN'I DÜŞMAN OLARAK GÖRMÜYORUZ"
Tel-Aviv'de basın toplantısı düzenleyen Peres, "Ruhani ile görüşmeye hazırım. Benim düşmanım yok. İran'ı da düşman olarak görmüyoruz" dedi.
 
"YAHUDİ DEVLETİNİN AMACI DÜŞMANI DOST YAPMAKTIR"
 
Düşmanlığın kişisel ilişkilerin bir parçası değil, siyaset konusu olduğunu ifade eden İsrail Cumhurbaşkanı, Yahudi devletinin amacının düşmanları dostlara dönüştürmek olduğunu vurguladı. Peres, merhum Filistin lideri Yasir Arafatı örnek göstererek tutumunu değiştiren Arafat ile müzakere masasına oturmayı kabul ettiklerini hatırlattı.
 
"EKONOMİK VE POLİTİK BASKIYI TERCİH EDİYORUZ"
 
"İran nükleer sorunu için diplomatik çözümü tercih etmemizde hiçbir kuşku yok" diyen Peres, tüm seçeneklerin sözlere ağırlık vermek için masada olmaya devam ettiğini kaydetti.
Rusya'nın Sesi'nin yansıttığı habere göre, İsrail Cumhurbaşkanı, "Ateş etmeye acele etmiyoruz, ekonomik ve politik baskıyı tercih ediyoruz" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler