"İsrail şımarık oğlan gibi!"

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada; Görüşmelerimiz devamlı olacaktır. Bunlar, şu anda B planı olarak değerlendirilirse bunun bir C planı aynı şekilde gelişmelere göre yapılması da söz konusu.İsrail her zaman şımarık oğlan rolünü oynamıştır. Bu şımarık oğ

"İsrail şımarık oğlan gibi!"

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada; Görüşmelerimiz devamlı olacaktır. Bunlar, şu anda B planı olarak değerlendirilirse bunun bir C planı aynı şekilde gelişmelere göre yapılması da söz konusu.

İsrail her zaman şımarık oğlan rolünü oynamıştır. Bu şımarık oğlan rolünü devamlı oynamıştır. Bu ülkeye karşı bizim 9 vatandaşımızın hakları noktasında tazminat söz konusu ve bir diğeri de Gazze'ye olan ambargonun kaldırılmasıdır. Bundan sonra kendileri de girişimde bulundu bunu çözelim diye. Ama ne yazık ki iş özür noktasına gelince, zaman geldi özür dileriz dendi zaman geldi farklı çözüm yollarına gittiler. Bir 6 ay gibi bir süreden bahsettiler. Bu panelde yanlış oyunlar içerisine girdiler. Ama bu açıklanan raporlar, İsrail'in beklentilerine cevap veren bir rapor değil. Zaten şuanda açıklananın da bizim için bir kıymeti yok. Türkiye olarak biz bu adımı attık ve bu adım kararlı bir şekilde sürecektir. Yarın itibari ile de biz 2. katip seviyesine diplomatik ilişkilerimizi düşürüyoruz. Aynı şekilde onların Türkiye'deki diplomatlarının da aynı seviyeye düşürülmesi ve ilişkileri askıya alıyoruz.

Bu süreci daha farklı yaptırımlar da takip edecektir. Şuanda Mısırlı dostlarımızla kardeşlerimizle görüşerek orada nihai kararımızı vereceğiz ve ona göre Gazze'ye ziyaretimiz olabilir veya olmayabilir.

BDP'NİN YEMİNİ

BDP'nin parlamentoya gelmesini demokrasi açısından isabetli buluyoruz. Gelmemesi bir eksiklik değildir onu da söyliyeyim. Bunlar demokrasiyi kavrayamamışlar. Bunlar kendilerine bir meclis oluşturuyorlar ve burada karar alıyorlar.

Türkiye'nin demokrasisine gölge düşürmez. Kaybeden onlardır ama ben çok açık net söylüyorum onlar da er yada geç parlamentoya gireceklerdir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler