İsrail Gazze’ye ölüm yağdırıyor: 311 ölü

İsrail'in sabah saatlerindeki hava saldırılarında 10 kişi daha hayatını kaybederken, ölenlerin sayısı 311'e ulaştı.İsrail'in Perşembe akşamı başlattığı kara operasyonu sonrası ölenlerin sayısı arttı. İsrail, kara operasyonunun yanı sıra hava saldırılarını

İsrail Gazze’ye ölüm yağdırıyor: 311 ölü

İsrail'in sabah saatlerindeki hava saldırılarında 10 kişi daha hayatını kaybederken, ölenlerin sayısı 311'e ulaştı.

İsrail'in Perşembe akşamı başlattığı kara operasyonu sonrası ölenlerin sayısı arttı. İsrail, kara operasyonunun yanı sıra hava saldırılarını da sürdürürken, Cuma akşamı 26 kişinin hayatını kaybetmesiyle, kara operasyonunun başlangıcından beri ölenlerin sayısı 63'ü buldu. Bugün erken saatlerde İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları 10 kişinin daha ölümüne sebep oldu. Bu rakamlarla birlikte, İsrail'in 11 gündür sürdürdüğü "Koruyucu Hat" operasyonu sonucu Gazze tarafında toplam ölüm sayısı 311'e yükselirken, yaralıların sayısı ise 2 bin 200'e çıktı. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda bir İsrail askeri ise hayatını kaybetti, 2 asker de yaralandı.

İsrail ordusunun, Hamas tarafından gerçekleştirilen füze saldırılarına misilleme olarak başlattığını belirttiği kara operasyonunda panzerlerin de kullanıldığı öğrenildi. Tank ateşlerinin sınıra yakın yerlerdeki çok sayıda binaya isabet etmesi sebebiyle binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Khan Yunis kentine isabet eden tank ateşleri sebebiyle yüzlerce kişi yaralandı. Yaralılar kentte bulunan Nasser hastanesine sevk edilirken yetkililer, doktorların ve hemşirelerin 24 saat kesintisiz hizmet verdiği hastanenin dolup taştığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem