"İsrail bir terör devletidir!"

Başbakan Erdoğan dünyaca ünlü Amerikan haber kanalı CNN'de Connect the World isimli programa konu oldu ve CNN'in uluslararası muhabirlerinden Becky Anderson'ın sorularını yanıtladı.CNN röportajın tamamını henüz yayınlamadı ancak Erdoğan'ın kullandığı bir

"İsrail bir terör devletidir!"

Başbakan Erdoğan dünyaca ünlü Amerikan haber kanalı CNN'de Connect the World isimli programa konu oldu ve CNN'in uluslararası muhabirlerinden Becky Anderson'ın sorularını yanıtladı.

CNN röportajın tamamını henüz yayınlamadı ancak Erdoğan'ın kullandığı bir cümle çok büyük yankı yaratacağından röportajın bu kısmını internet sitesine koydu.

Başbakan, 'İsrail Türkiye ve Katar'ın Hamas'ın terör faaliyetlerine destek verdiği konusunda suçlamnalarda bulunuyor. Buna ne diyorsunuz?' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR"

Bakın. İsrail'in bu iddiasına şöyle cevap vereyim.  Birincisi İsrail'i kim finanse ediyor? İkincisi İsrail bir terör devletidir. Şu an yaptıklarıyla bir terör dalgası yaratıyorlar. Katar mazlumların yanında duruyor ve insani yardım yapıyor. Katar'ın Türkiye ile işbirliği her zaman bu yönde olmuştu. Yapılan budur. Katar ve Türkiye'ye başka bir rol biçmek bize bu rolü biçenlerin amacının ne kadar kötü olduğunu gösterir. Biz bir NATO ülkesiyiz ve NATO'daki müttefiklerimizle birlikte hareket ediyoruz. Bizim uluslararası bir kimliğimiz karakterimiz var. Hiçbir zaman terörün içinde olmadık. Her zaman terörle mücadele ettik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler