İsrail ateşkesin uzatılmasını istiyor!

Askeri kayıpların artmasını göze alamayan İsrail, bugün sona erecek 72 saatlik ateşkesin uzatılması için istekli.Yetkililer, koşulsuz ve İsrail’in bakış açısına uygun bir ateşkesin imzalanabileceğini kaydetti. Bugün sona erecek 72 saatlik ateşkes öncesi M

İsrail ateşkesin uzatılmasını istiyor!

Askeri kayıpların artmasını göze alamayan İsrail, bugün sona erecek 72 saatlik ateşkesin uzatılması için istekli.

Yetkililer, koşulsuz ve İsrail’in bakış açısına uygun bir ateşkesin imzalanabileceğini kaydetti. Bugün sona erecek 72 saatlik ateşkes öncesi Mısır’ın öncülüğünde kalıcı ateşkes görüşmeleri de devam ediyor. Her iki taraf da barış konusunda henüz net bir adım atmazken, binlerce Gazzeli evlerine geri dönmeye başladı. Mısırlı yetkililer ateşkesin sağlanması için her iki tarafla da görüşmelerin devam ettirildiğini ifade etti.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Hamas’a karşı düzenlediği saldırıları övdü. Gazze’de yaşanan sivil kayıplar konusunda Hamas’ı suçlayan Netanyahu, barışın sağlanması için umutlu olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem