İsmail Türüt, Kadir İnanır'a seslendi

 ‘Ben şehit ailesiyim. Benim yeğenim Oktay Türüt şehittir. Çok doluyum” diyen Karadenizli ünlü sanatçı İsmail Türüt, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye destek veren ve yeniden sahneye çıkan ‘akil’ insanlardan oyuncu Kadir İnanır’a sert tepki göst

İsmail Türüt, Kadir İnanır'a seslendi

 ‘Ben şehit ailesiyim. Benim yeğenim Oktay Türüt şehittir. Çok doluyum” diyen Karadenizli ünlü sanatçı İsmail Türüt, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye destek veren ve yeniden sahneye çıkan ‘akil’ insanlardan oyuncu Kadir İnanır’a sert tepki gösterdi.

‘DAĞDAKİ DE MECLİS’TEKİ DE AYNI’

Milliyetçi kimliğiniz ile tanınıyorsunuz. Çözüm Süreci’ne rağmen son günlerde terör saldırılarında ciddi bir artış yaşanıyor. Bu sürece nasıl bakıyorsunuz?

Ben, ‘Çözüm Süreci’ne baştan beri karşıydım, bugün de karşıyım ve bunda da haklı olduğumu düşünüyorum. Tabii ki kan akmasın ama bunlar benim gözümde katil sürüsüdür. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunlara yaptığı insanlığı, tanıdığı toleransı, o bölgeye yaptığı yatırımı tarih boyunca kimse yapmamıştır. Ama yaranamadı. Sanki hiçbir şey yapmamış gibi davranıyorlar. Bunlar katildir. Dağdaki de aynıdır Meclis’teki de aynıdır. Benim vergim ile maaş alan Meclis’teki temsilcilerine param haram olsun.

MİLLETİN EMEĞİ KADİR İNANIR’A HARAM OLSUN’

HDP’ye desteğini açıklayan bazı sanatçılar oldu. Kadir İnanır ismi çok konuşuldu. Bu konuda bir şey söylemek ister misiniz?

Kadir İnanır bizim hemşerimiz. O beni, ben onu çok severim. Ama siyasi olarak zerre kadar katılmıyorum ona. Yazıklar olsun. Selam da verilmez ya. Ayıp ya. Yakıştıramadım Kadir İnanır’a ya. Bu katillere nasıl şirin bakarsın, nasıl onlara selam verirsin? Bırakın bu işleri ya. Ayıp etti. Gönlüm kırıldı. İyi aday olmadı ya da etmediler. Bir dahakine ederler. Hele bir de Karadenizli kendisi, olur mu ya? Katil sürüsüne destek veriyorsunuz. Dostluğum da var ama gözümde sıfır bir adamdır. Yazıklar olsun. Bu millet seni baş tacı etti. Haram olsun sana bu milletin emeği. Ayıp ya. Böyle şey olur mu ya? Yazıklar olsun bu ülkenin aydınına, bunlara şirin bakan sanatçısına, gazetecisine.

‘NE BARIŞINDAN BAHSEDİYORSUNUZ’

Çözüm süreci size göre nasıl ilerlemeli?

Çözüm süreci böyle olmaz. Tereddütsüz silahı bırakacaksın, sonra bu ülkeden nereye defolup gideceksen gideceksin. Çözüm süreci böyle olur. Bir de bunların ağızlarına hiç yakışmayan ancak ağızların hiç düşürmedikleri barış sözü var. Ne barışından bahsediyorsunuz? Ne demokrasisinden ne çağdaşlığından ne insan haklarından bahsediyorsunuz? Şunlara bak ya şunların söylemine bak ya? Onlara destek verenlere de şunu söylemek istiyorum. Damarında Türk kanı olduğunu hissedip de bunlara oy verenlere yuh olsun, yazıklar olsun. 

“TÜRKÜMÜ YAYINLAMADILAR”                                   

 Bu düşünceleriniz ve duruşunuzdan dolayı hiç sıkıntı yaşadınız mı?

Bundan 10 yıl önce ‘terör’ isminde bir türkü yaptım. Bu türküde, ‘Yine terör yine kan, yine yanıyor vatan. Alçaktır, şerefsizdir askere kurşun atan’ sözleri vardı.  O zaman bu ülkenin kanalları bu türküyü yayınlamadı. Ne var bunda ya? Neden yayınlamıyorsunuz? Ama şimdi aynı noktadayız. AK Partililere de kızıyorum, kusura bakmasınlar. Onlar da sürece zarar gelir diye itiraz ettiler. Ama şimdi onlarla da aynı noktadayız. Bu 10 senede benim suçum, cezam neydi? Bugün Türkiye’nin en büyük şehir  Belediye başkanı bana, ‘Ben de senin gibi düşünüyorum ama konserlerime seni getiremiyorum’ diyor. Bunları yaşadım ben.

“AHMET HAKAN AJAN”

Sanatçı Türüt, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a da sert sözlerle yüklendi. Türüt, “Ahmet Hakan’a yazıklar olsun. 10 sene aynı kanalda bununla aynı havayı soluduk. O dönem kanalın genel yayın yönetmeni Mustafa Çelik’e sorun.15 sene önce Ahmet Hakan için, ‘Bunu aranıza ajan olarak sokmuşlar. Dikkat edin’ demiştim. Allah şahit. Zaman beni haklı çıkardı. Bu adam yeraltından giden tuhaf, pısırık bir adamdı. Kendini iyi kamufle etti. Müslüman gibi davrandı. Şimdi Türkiye’nin en entellektüel adamı. Nişantaşı’nda sağında manita, solunda şarap, köşesinde katilleri öven bir adam. PKK’ya oy isteyen bir adam. Yazıklar olsun. Seni tanıdığım güne lanet olsun” dedi.

YAZIKLAR OLSUN SİZLERE!

İnanır’ın hemşerisi olduğunu belirten Türüt, yeğeni Oktay Türüt’ün teröristlerce şehit edildiğini anımsatarak, “Katil sürüsüne destek veriyor. Dostluğum da var ama gözümde sıfır bir adamdır. Yazıklar olsun. Bu millet seni baş tacı etti. Haram olsun sana bu milletin emeği. Yazıklar olsun bu ülkenin bunlara şirin bakan aydınına, sanatçısına, gazetecisine!” şeklinde ateş püskürdü.

AK PARTİLİLERE SİTEM ETTİ

“Alçaktır, şerefsizdir askere kurşun atan” sözlerini içeren türküsünün kanallarda yayınlanmadığını hatırlatan Türüt, ‘çözüm süreci zarar görür’ diye kendisini dışlayan AK Partililere de sitem ederek, şunları söyledi:“Ama şimdi aynı noktadayız. Benim suçum neydi? Bugün Türkiye’nin büyük şehirlerinden birinin belediye başkanı bana, ‘Ben de senin gibi düşünüyorum ama konserlerime seni getiremiyorum’ diyor. Bunları yaşadım ben.”

Kaynak: Gazete Vahdet 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler