İslam Dünyası'nı ayaklandıracak baskın!

 İşgalci İsrail, Peygamber Efendimiz’in (asm) Mirac’a çıktığı mescid olan Mescid-i Aksa’ya girdi. İşgal güçleri, namaz kılan Müslümanlara gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırdı. İSRAİL Savcısının Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girmelerinin hak olduğun

İslam Dünyası'nı ayaklandıracak baskın!

 

İşgalci İsrail, Peygamber Efendimiz’in (asm) Mirac’a çıktığı mescid olan Mescid-i Aksa’ya girdi. İşgal güçleri, namaz kılan Müslümanlara gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırdı.
 
İSRAİL Savcısının Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girmelerinin hak olduğunu öne sürmesi üzerine, Mescid-i Aksa’da gerilim yükseldi. Savcı’nın açıklamalarının ardından Siyonistler, Mescid-i Aksa’ya girerek ibadet etmeye çalıştı. 3 gündür Yahudilerin benzer girişimleri Mescid-i Aksa muhafızları tarafından püskürtülürken, önceki gün işgal güçleri Filistinlilere saldırdı. İşgal güçleri Mescid-i Aksa’da namaz kılan Müslümanlara gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırı düzenlerken, bir grup Yahudi içeri girdi. İçeri giren askerler cemaatin üzerine gaz bombası ve plastik mermi yağdırdı, saldırı sonucu onlarca Müslüman gazlardan ve mermilerden yaralandı.
 
Telmudi ayini yapmak istediler
 
Telmudi ayini yapmak isteyen grup ile birlikte Mescid-i Aksa muhafızlarına saldıran İsrail güçleri, her tarafa keskin nişancı yerleştirdi. İşgal güçleri Mescid-i Aksa’da namaz kılan Müslümanlara gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırı düzenlerken, bir grup Yahudi içeri girdi. İçeri giren askerler cemaatin üzerine gaz bombası ve plastik mermi yağdırdı, saldırı sonucu onlarca Müslüman gazlardan ve mermilerden yaralandı.
 
Müslümanlar ayakta
 
Gerilim Cumartesi günü de devam ederken, Siyonist askerlerin Mescid-i Aksa içinde dolaşması Müslümanları yeniden hareketlendirdi. Filistinli gençlerin büyük direnişi sonucunda askerler Mescid-i Aksa’dan çıkmak zorunda kaldı. Askerler, Mescid-i Aksa dışında yakaladıkları Filistinli gençleri ise gözaltına aldı. 2000 yılında dönemin başbakanı Ariel Şaron’ın Mescid-i Aksa’yı ziyareti, Filistin topraklarında ikinci intifadanın başlamasına yol açmıştı.
 
Gerilim sürüyor
 
Diğer taraftan El-Halil şehrine bağlı Harsa beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten kaynaklar, baskın ve kuşatmalarla başlayan gerginliğin devam ettiğini, Filistinli gençlerin işgal askerlerine karşı koyması üzerine askerlerin yoğun bir şekilde gaz bombası kullandığını kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem