İskilipli Atıf Hoca’nın torunundan MHP’li başkana tepki

İskilipli Atıf Hoca'nın torunu Ahmet Faruk İmal, Teröre tepki yürüyüşünde yaptığı konuşmada ağır hakaretlerde bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye tepki gösterdi.Ahmet Faruk İmal, MHP'li başkanın talihsiz açıklamanın insani temelleri

İskilipli Atıf Hoca’nın torunundan MHP’li başkana tepki

İskilipli Atıf Hoca'nın torunu Ahmet Faruk İmal, Teröre tepki yürüyüşünde yaptığı konuşmada ağır hakaretlerde bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye tepki gösterdi.

Ahmet Faruk İmal, MHP'li başkanın talihsiz açıklamanın insani temelleri olmadığı gibi, gerçeklerle de alakası olmadığı özellikle son 4-5 yıldır yaşanan tartışmalar sürecinde, İstiklal Mahkemelerinin kendi kayıtlarının da yer aldığı belgeleriyle, gerek biz akrabaları, gerekse tarihçiler, yazarlar, araştırmacılar tarafından net bir şekilde ortaya konduğunu söyledi. Zulme uğramış, inancı yüzünden canı alınmış bir âlimin, hem de terörü lanetleme yürüyüşü gibi bir ortamda Hüseyin Sözlü tarafından küfür derecesinde hakarete uğramasının kamuoyunu üzdüğünü dile getiren torun İmal, "Hüseyin Sözlü, siyasi kaygılar ve ucuz kalıplarla oy devşirmeye çalıştığı kirli siyasetine, milli şairimiz Mehmet Akif'i de güya karşı tez olarak alet etmiştir. Ama Mehmet Akif'in, dil uzattığı Mehmet Atıf'ın yakın arkadaşı ve fikirdaşı olduğunu bilmeyecek kadar aciz ve cahil olduğunu da göstermiştir. Hüseyin Sözlü'nün densizliği gerek Çorum, gerekse Türkiye kamuoyunda gereken cevabı almıştır. Son birkaç gündür sivil toplum kuruluşları, insani hassasiyet taşıyan kurum ve kişilerden, derneklerden kendisine gereken cevap verilmiştir" dedi.

AÇIKLAMA BEKLİYOR

Bu tartışmaların kendileri kadar Hüseyin Sözlü "nün sadece "fiziken" dâhil olduğuna inandıkları MHP'li ve milliyetçi-muhafazakâr-ülkücü camiayı da yaraladığını, konunun partileri ve camialarına mal edilmemesi gerektiği yönünde tepkilerinin olduğunu açıklayan İmal, " MHP ve camianın bu suçlamaları boşa çıkarması da bir görev ve sorumluluk olarak kendilerine düşmektedir. Bu noktada Genel Merkez veya Genel Başkan tarafından veya en azından MHP Çorum İl Başkanlığından yapılacak bir açıklama bizim de talep ve beklentimizdir. Ülkemiz hassas bir dönemden geçmektedir. Dedemiz Atıf Hoca da dâhil, hiç bir şey, inancımızdan, vatanımızdan, milletimizden, bayrağımızdan daha kıymetli değil. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız, şehitlerimiz adına tek yumruk olma zamanı iken ve bunun zemini aranırken, MHP kurumsal kimliğini temsil edecek bir açıklama, bütün bu gereksiz tartışmalara da bir nokta koyar kanaatindeyiz. Yoksa Hüseyin Sözlü gibi insanların da, sözlerinin de nazarımızda zerre-i miskal kıymeti yoktur"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem