İskender" Enerjimizi Ekonomiye Odaklamalıyız"

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısında konuşan sayman Üye Murat İskender, bugün sadece Türkiye ekonomisinin değil, dünya ekonomisinin de zorlu bir dönemeçten geçtiğini ifade ederek Türkiye’nin enerjisini ekonomiye odaklaması gerektiğini söy

İskender" Enerjimizi Ekonomiye Odaklamalıyız"

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısında konuşan sayman Üye Murat İskender, bugün sadece Türkiye ekonomisinin değil, dünya ekonomisinin de zorlu bir dönemeçten geçtiğini ifade ederek Türkiye’nin enerjisini ekonomiye odaklaması gerektiğini söyledi.

AFACAN VE ŞEHİTLER ANILDI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısını M. Şadan Eren Başkanlığında toplanarak tamamladı. Eren, TTSO Başkanlarından Mazhar Afacan’ı ölüm yıldönümü olduğunu anımsatarak “Rahmetli Mazhar ağabeyimizi rahmetle anıyor, mekânı cennet olsun. ”dedi. Eren, son günlerde yaşanan şehit olaylarında tüm şehitlerimizin mekânı cennet olsun, ruhu şad olsun, ailelerine sabır diliyoruz, tüm milletimize de başsağlığı diliyoruz, sözleri ile meclisin açılışını gerçekleştirdi.

SAYMAN ÜYE MURAT İSKENDER

Ağustos ayı faaliyet filminin izlenmesinin ardından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Sayman Üye Murat İskender konuştu. İskender Meclis toplantısına Oda başkanı Sayın M. Suat Hacısalihoğlu’nun katılamadığını, ve Meclus Üyelerine  selam ve sevgilerini ilettiğini belirterek “ Bugün başkanımızın görevlendirmesiyle sizlere birkaç konuda bilgi aktaracağım. Öncelikle;  Odamız Yönetim Kurulu Başkanlarından Rahmetli Mazhar Afacan’ı bundan tam 9 yıl önce 22 Ağustos tarihinde kaybetmiştik. Odamıza hizmetleri geçen Mazhar Afacan Başkanımızı saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.” Sözlerine yer verdi.

 AFETLERE KARŞI BİLİMSEL TEDBİRLERDEN VAZGEÇMEMELİYİZ

Artvin’de yaşanan sel felaketine dikkat çeken İskender, “Bölgemizde meydana gelen, Komşu ilimiz  Artvin’deki sel felaketinde hayatını kaybeden bütün hemşerilerimize Allahtan rahmet, yakınları ve ailelerine başsağlığı dilerim dedi

 Bölgemizin bu afetlerde yaşadığı acıların tekrarlanmaması için gerek devlet gerekse bireyler olarak toplumsal önlemlerimizi almamız kaçınılmaz olduğunu ifade eden İskender, “ Evet.. Doğa affetmiyor ve bilimin ışığından sapmamamız gerektiğini bir kez daha bu vesileyle bu kürsüden ifade etmek istiyorum. Yaşanan can kayıplarımızın yanı sıra bölgede ciddi oranda da ekonomik kayıplarda vuku bulmuş, en kısa sürede bu yaralarında sarılmasını temenni ediyoruz. ”dedi.

 DAHA FAZLA OLACAĞA ATEŞ DÜŞMESİN

İskender daha fazla ocağa ateş düşmemesi gerektiğini belirterek teröre dikkat çekti. İskender, “Hepimiz üzülerek takip ediyoruz. Her gün şehit haberleri ile ülkemiz bir kez daha sarsılıyor, kahroluyoruz! Geçtiğimiz meclis toplantımızda vurgulanmıştı. Bugün bir kez daha bu kürsüden seslenmek istiyoruz; Hep birlikte Terörü bir kez daha lanetliyoruz. Daha fazla ocağa ateş düşmeden akan kanın durdurulmasını bir kez daha yineliyoruz. “şeklinde konuştu.

 ÜLKE ENERJİSİ EKONOMİYE ODAKLANMALI

TTSO Sayman Üye Murat İskender, bugün sadece Türkiye ekonomisi değil, dünya ekonomisi çok zorlu bir dönemeçten geçtiğini hep birlikte izlediklerini dile getirdi..” İş dünyası olarak en büyük arzumuz bu zorlu günlerin en az hasarla atlatılmasıdır.” görüşlerini paylaşan İskender şöyle konuştu: “ Ülkemiz enerjisinin ekonomiye odaklanabilmesi içinde hükümet belirsizliğinin acil olarak giderilmesini temenni ediyoruz. Ülkemizin yeniden seçim atmosferine girdiğini hep birlikte izliyoruz. Bütün bu gelişmeler iş dünyasını ve ekonomik piyasaları çok yakından ilgileniyor. Türkiye’nin sağduyusunu kaybetmeden bu süreçten çıkmasını temenni ediyoruz.”

 

Konuşmasının devamında İskender, meclis üyelerine güncel bazı sektörlerdeki gelişmeleri özet bilgiler aktardı.  İnşaat ve müteahhitlik, balıkçılık ve turizm sektörlerine yönelik bu bilgilendirmeler şöyle:

 KÖRFEZ ÜLKELERİ İÇİN TTSO TOPLANTI YAPACAK

“Trabzon 2015 yılının ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarını en fazla artıran il özeliğini korudu.  Yani yedi ayda Temmuz ayı sonu itibarıyla Trabzon’dan 348 konut satışı gerçekleştirdik.  Bu çıkışımızın devam edeceğini umuyoruz. Zira ilimizde konut sektörü çok canlı. Ve birçok sektörü de olumlu etkilediğini hep birlikte gördük. Sadece Temmuz ayında yabancılara 72 konut satışı yapıldı. Temmuz ayında toplam konut satışlarımız ise bin 9 oldu. Bunun 505’i ilk, 504’ü ise ikinci satış oldu. Buna göre 2015 yılının Ocak-Temmuz dönemini kapsayan 7 aylık döneminde 7 bin 35 konut satışı gerçekleştirildi.

 Bu veriler TÜİK tarafından, Tapu Ve Kadastro verileri baz alınarak hazırlanmaktadır. İlimiz ekonomisi için önemli olan bu sektörde konut satışlarının önünün açılması için oda olarak çalışmalarımızı önümüzdeki süreçte artırarak devam ettireceğimizi ifade etmek istiyorum. Özellikle alıcı ülke konumunda olan Suudi Arabistan, Katar ve Dubai gibi ülkelerde bölgemi ve ilimizin tanıtım çalışmalarına sizlerle birlikte sektör olarak ağırlık verilerek devam edilecektir. Bu konudaki gelişmeleri önümüzdeki günlerde özellikle inşaat ve müteahhitlik sektöründe olan arkadaşlarımız ile tahminim 7 Eylül tarihinde bir toplantı yapacağız. Yapılacak çalışmaları birlikte belirleyeceğiz. Ayrıntıları daha sonra sizlerle paylaşacağız.”

2015 BALIKAVI SEZONU İÇİN BEREKET

“Her yıl olduğu gibi 1 Eylül’de denizlerimizde avlanma yasağı sona eriyor. Bu sezonun bereketli olmasını diliyoruz. Tüm balıkçılarımıza rastgele dileklerimizi iletiyoruz. Trabzon ve bölgemizde balıkçılık sektörü ülkemizin adeta can damarı haline geldi. Gerek avlanma gerekse kültür üretiminde yaratılan ekonomik katma değerin gelişmesi ve ihracatın büyümesi en büyük dileğimizdir. Bir sektördeki iyi yöndeki hareketlenme diğer birçok sektörü olumlu etkiliyor. Bu nedenle bölgemizin karakteristik sektörlerinden biri olan balıkçılıkta 2015 sezonunun hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

YEDİ AYDA BÖLGE TURİZMİ YÜZDE 15 ARTIŞ KAYDETTİ

“Bu yıl ülke genelinde turizmde sıkıntılar yaşandığını hepimiz yakından takip ediyoruz.  Tatil beldelerimizde otellerimiz doluluk oranlarında zorluklar yaşadı. Ama çok şükür Trabzon ve bölgemiz bu yıl turizmde oldukça iyi bir doluluk yaşadı. Bu yılın ilk 7 ayına bakıldığında geçen yıla göre yüzde 15 turist sayısında bir artış olduğu gözlenmektedir. Turizm sektörünün gelişmesinden bütün diğer sektörlerimiz de olumlu etkilenmekte ve bölgemize sıcak para girişi sağlanmaktadır. Artık bölgemize gelen turistler sadece konaklama ve gezmekle kalmıyorlar aynı zamanda yaptıkları ticaret ve alış verişlerle de ekonomiye yüksek bir katkı sağlıyorlar.”

KÖRFEZ TURİSTLERİNE KARŞI BÖLGEMİZİ BİLİNÇLENDİRİLMELİYİZ

“ Trabzon’un Arap turizmi konusunda önemli adımlar attığının da altını çizen İskender “ Bu konuda ilginç bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bursa ve bölgesinde iş çevreleri özellikle körfez turistlerini Trabzon ve Doğu Karadeniz’e kaptırdıklarını düşünmektedirler. Bu konuda komisyon kurarak gelişmeleri takip etme kararları aldıklarını medyadan izlemekteyiz. Bu nedenle Trabzon iş camiası olarak bizler çevremizi körfez turizmini daha da geliştirmeye yönelik olarak olumlu telkinlerde bulunmalıyız. Bilinçlendirmeliyiz.”dedi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem