Işık Koşaner'i şok eden dosya!

Orgeneral Işık Koşaner'in Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde hakkında hazırlanan fişleme dosyası Koşaner'i istifaya götüren süreci açıklıyor.ODA TV'de ele geçirilen "Işık Paşa, Değerlendirme" isimli fişleme dosyası, 'sanık askerlere yardımcı olamadığ

Işık Koşaner'i şok eden dosya!

Orgeneral Işık Koşaner'in Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde hakkında hazırlanan fişleme dosyası Koşaner'i istifaya götüren süreci açıklıyor.

ODA TV'de ele geçirilen "Işık Paşa, Değerlendirme" isimli fişleme dosyası, 'sanık askerlere yardımcı olamadığı' için istifa eden eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'i istifaya götüren sürecin perde arkasına ışık tuttu.

Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde hazırlanan fişlemede Orgeneral Işık Koşaner'in, Ergenekon ve Balyoz sanığı askerlere sahip çıkması için nasıl yönlendirileceği anlatılıyor. Belgede Koşaner'in hastalıklarından, kullandığı ilaçlara kadar her şey tek tek not edilmiş...

İKNA EDİLİRSE FİKİRLERİ DEĞİŞİR
"Işık Paşa, Değerlendirme" isimli fişleme dosyasında demokrat bir kişiliğe sahip olduğu belirtilen Koşaner'in darbe davası sanığı askerlere sahip çıkması için yapılması gerekenler şöyle anlatılıyor:

"İkna edilirse fikirlerini değiştirir. Yetki ve sorumluluklarının dışına çıkmaktan kaçınır. Yönerge ve kurulların dışına çıkmaz ve hukuki sorumluklara önem verir. Bu kimliği hukuka saygılı kişiliği bir şekilde kırılarak yürüyen davalar ve tutuklu aydın Atatürkçülere sahip çıkması sağlanmalıdır."

Belgede ayrıca "Davalara karşı ilgi uyandırılması ve astların rahatsız olduğuna ilişkin bilgi destek ve etkilemeye yönelik çalışma yürütülmesi önem arzetmektedir" talimatı veriliyor.

"SUÇ İŞLEYEN CEZASINI DA ÇEKECEK"
Fişlemenin "Ergenekon" başlığının altında ise şöyle deniliyor:

"Astlarını korumak isteyen bir görüntü vermekle birlikte kanun dışına çıkanlarında gereken cezayı alacaklarını ve yapacak bir şey bulunmadığını ifade ediyor. (...) Belki abartılı buluyor. Ancak hukuki olmayan faaliyetlerinde arkasında durmuyor. Kendisine yansıyan konuların üstünü kapatmaya yönelik her hangi bir çalışma yaptırmadı."

Generallerle yapılan bir toplantıda Koşaner'in evinde cephanelik çıkan eski Yarbay Mustafa Dönmez'le ilgili sözlerine de yer veriliyor:

"...'Adamdan çıkanlar ortada. Yapacak bir şey yok. Suç işleyen cezasını çekecek. Anlatın astlarınıza bunu"

SINIR ÖTESİ İLE TERÖR BİTMEZ
Fişleme belgesinde Işık Koşaner'in Kürt sorunu ve PKK'ya yönelik operasyonlara bakış açısı da kendi ağzından cümlelerle anlatılıyor. Belgedeki "Kürt Sorunu" başlığının altına "Barışçıl çözümden yana. PKK'ya katılmaların engellenmesi gerektiğini düşünüyor" notu düşülmüş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler