IŞİD’li diye suçlanan ciğerci konuştu

Fatih'te ciğercilik yapan İsmail Kember, Bilal Erdoğan'la çekilen fotoğrafın Rus medyası tarafından "DAEŞ üyesi" olarak lanse edilmesine tepki gösterdi. Aynı fotoğraf üzerinde kendisini IŞİD'ci ilan eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'a da tepki gö

IŞİD’li diye suçlanan ciğerci konuştu

Fatih'te ciğercilik yapan İsmail Kember, Bilal Erdoğan'la çekilen fotoğrafın Rus medyası tarafından "DAEŞ üyesi" olarak lanse edilmesine tepki gösterdi.

Aynı fotoğraf üzerinde kendisini IŞİD'ci ilan eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'a da tepki gösteren Kamber, "Bu yapılanlar için özür beklemiyoruz, yaptıkları hatayı telafi etsinler" dedi.

Müşterilerinden Bilal Erdoğan'la çekilen fotoğrafı kullanan bazı Rus yayın kuruluşlarınca "DAEŞ üyesi" olarak hedef gösterilen Aksaray'daki "Ciğeristan" isimli lokantanın sahibi İsmail Kember, yapılan haberlere tepki gösterdi. Sosyal medya ve Rus medyasında çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirten İsmail Kember, "Bu yaşananlarla bir defaya mahsus fotoğraf çektirmenin nelere vesile olduğu ortaya çıktı. İnsanların hakkımızda kesinlikle sosyal medyada çıkan haberlere inanmaması gerekiyor. Araştırma yapmadan iftira atılmaması gerekiyor. Ben vatandaşlarımıza bunu tavsiye ediyorum. Fotoğrafımızı kötü amaçlarla kullanıldığına inanıyorum. Biz İstanbul Aksaray'dayız. İstanbul'da yaşıyoruz. Rus medyasında bile çıkan bu haberlere Ruslar bile inanmıyorken kendi vatandaşlarımızın inanmasını hayretle karşıladık. Vatandaşlarımız ne olur bu iftiralara inanmasınlar" dedi.

Kendisini Mahmut Efendi cemaati mensubu olarak tanımlayan Kember, "DAEŞ'in asla İslam'la alakası yok. Bizim de hiçbir terör örgütüyle bağlantımız asla yoktur. Ben Hataylıyım ve 45 senedir bu topraklarda yaşıyorum. Bir kere bile Irak ve Suriye'ye gitmedim. Ben Irak ya da Suriye'ye gitmeden nasıl bu tür işler yapmış olabilirim? Önce bunu sorgulasınlar" ifadelerini kullandı.

"ÖZÜR BEKLEMİYORUZ, HATALARINI TELAFİ ETSİNLER"

"Çıkan haberler için özür beklemiyoruz, hatalarını telafi etsinler" diyen Kember, "Rusya'da çıkan haberler için bize inanmayan Putin ve bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı gelsin gerçeği görsünler. Biz Aksaray'dayız ve lokanta işletiyoruz. Bu konu için de özür beklemiyoruz. Gelip görmelerini ve gerçekleri insanlara anlatmalarını istiyoruz. Bir fotoğraftan dolayı yaptıkları yanlışı telafi etmelerini istiyoruz" dedi.

İsmail Kember'in müşterisi İbrahim Demir ise, "Yıllardır tanıdığımız insanların DAEŞ mensubu diye lanse edilmesine çok üzüldük. Bu haberleri görünce şaşırmamak mümkün değil. Bu tür haberler gündeme geldikten sonra kendilerinin de konuşmaları ve kendilerini anlatmaları sevindirici bir durum. Aksi takdirde zan altında kalıyorlar. Kendisiyle sohbet ettiğimizde bana çıkan haberler sonrasında yaşlı bir amcanın gelerek kendisinden özür dilediğini söyledi. Temiz insanların kirli sayfalara ve siyasi propagandalara alet edilmeye çalışılması çok üzücü bir durum" şeklinde konuştu.

IŞİD’li diye suçlanan ciğerci konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler