IŞİD'in hedefi Türkiye!

Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde 20 Mart 2014’te yol kontrolü yapan güvenlik güçleriyle çatışmaya girerek polis memuru Adem Çoban ile Astsubay Adil Kozanoğlu’nu şehit eden, gasp ettikleri kamyonun şoförünü öldüren IŞİD militanları Alman vatandaşı Benjamin Xu

IŞİD'in hedefi Türkiye!
Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde 20 Mart 2014’te yol kontrolü yapan güvenlik güçleriyle çatışmaya girerek polis memuru Adem Çoban ile Astsubay Adil Kozanoğlu’nu şehit eden, gasp ettikleri kamyonun şoförünü öldüren IŞİD militanları Alman vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammad Zakiri hakkında hazırlanan iddianamede çarpıcı detaylar yer aldı.
 
Niğde Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre Xu, Suriye'de IŞİD saflarında savaşırken Ramadani ile tanıştığını belirterek "Çendrim, saldırı öncesi eroin verdi, uyuşturucu kullandım. Kolluk kuvvetleri ile çatışma sırasında uyuşturucu madde etkisindeydim" dedi. Çendrim Ramadani ile Muhammad Zakiri'nin ise iddianameye "kâfir diye nitelendirdikleri Türkiye'de ifade vermeyi reddettikleri yönündeki beyanları" girdi.
 
ÇİFT MİNARELİ CAMİ
 
Üç militanın, yaklaşık 10 ay kaldıkları Suriye'deki IŞİD kampından Hatay Altunözü Hacıpaşa Beldesi'nden Türkiye'ye yasadışı yollardan giriş yaptıkları, buradan Reyhanlı'ya geçtikleri belirlendi. Önce H... Oteli'ne götürülen saldırganların otelde kalmak istemediği, bu nedenle Çift Minareli Cami'ye gittikleri, geceyi de camide geçirdikleri kayda geçti.
 
"TÜRKİYE HEDEF ÜLKE"
 
İddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 1 Ekim 2014 tarihli, "IŞİD, El Kaide ve El Kaide bağlantılı" silahlı terör örgütleriyle ilgili rapor da yer aldı. Rapor özetle şöyle: "IŞİD, Suriye ve Irak'ta işgal ettiği bölgelerde, sözde şeriat mahkemeleri kurup sözde yargılamalarla birçok cezalandırmalarda bulunmuştur.
 
Suriye ve Irak'ta bölgede hâkimiyet elde etmek için ilerleyişini sürdüren IŞİD'in, bulunduğu alanlarda otoritesini sağlamlaştırdıktan sonra çevresindeki diğer ülkeleri de hedef yapacağı kesindir. Bu bağlamda, Anayasa'da belirtildiği şekilde laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin IŞİD'in bölgedeki temel hedeflerinden birisi olduğu gerçektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler