IŞİD’e kaçan karısını arıyor

Karaman'da ayrı yaşadığı eşinden 6 gündür haber alamayan Ramazan Bozkurt, karısının 2 yaşındaki oğullarını da yanına alarak IŞİD'e kaçtığını iddia etti.Karaman'da, kız öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan Ramazan Bozkurt (27), yedi yıl önce Muğla'nın Dala

IŞİD’e kaçan karısını arıyor

Karaman'da ayrı yaşadığı eşinden 6 gündür haber alamayan Ramazan Bozkurt, karısının 2 yaşındaki oğullarını da yanına alarak IŞİD'e kaçtığını iddia etti.

Karaman'da, kız öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan Ramazan Bozkurt (27), yedi yıl önce Muğla'nın Dalaman ilçesinde tanıştığı Hülya Bozkurt (26) ile evlendikten sonra Yiğit Alp (2) isminde bir erkek çocukları oldu. Bozkurt çifti 8 ay önce ayrı yaşama kararı aldı. Ramazan Bozkurt geçen haftadan beri haber alamadığı eşinin oğlunu alarak IŞİD'e katıldığını ileri sürdü.

Yaklaşık 1 yıl önce tekrar Dalaman'a yerleştiklerini ve yeniden gittiklerinde iş bulamadığını belirten Ramazan Bozkurt, "Eşimle ve çocuklarımla mutlu bir aileydik. Ancak eşim tekrar Dalaman'a gitmemizi istedi. Ben de kırmayıp gittik ve oraya yerleştik. Fakat ben Dalaman'da iş bulamadım. Ekonomik sıkıntılardan dolayı Karaman'a eski işime dönmeye karar verdim. Belli bir müddet Karaman'da kaldıktan sonra çocuklarımı görmeye gittim ve büyük oğlum Mehmet Emin'i yanımda getirdim. İki yaşındaki küçük oğlumun annesi ile yaşamasının daha doğru olduğunu düşündüğüm için onu orada bıraktım. Eşim ve küçük oğlum Dalaman'da kayınvalidemin yanına yerleşmişlerdi" dedi.

İKİ YAŞINDAKİ OĞLUNUN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYOR

Eşinin zaman içerisinde düşünce yapısının değiştiğini ve İslami örgütlerden bahsetmeye başladığını savunan Bozkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eşim en son orada havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Eşim istemediğim örgütler ve düşünceler içerisine girdiğinden dolayı yolumuzu ayırma kararı aldık. Yaklaşık 8 aydır ayrı yaşıyoruz. Eşim, 6 gün önce küçük oğlum Yiğit Alp ile kayıplara karıştı. Dün akşam telefonda aldığım bilgide eşimin ve çocuğumun Suriye Rakka'da olduğunu öğrendim. Çocuğum için oraların çok tehlikeli olduğunu biliyorum. Çocuğumun hayatından endişe etmekteyim. Buradan devlet büyüklerimize, Başbakanımıza sesleniyorum, çocuğumun hayatından endişeliyim, sizden yardım istiyorum. Eşim en son kız kardeşinin yanından Denizli'den ayrılmış."

CANLI BOMBA ŞÜPHESİYLE GÖZALTINA ALINMIŞ

Eşinin geçen nisan ayında canlı bomba şüphesiyle gözaltına alındığını kaydeden Bozkurt, "Orada arkadaşlarına bahsettiği kadarıyla bir İslami cihad peşinde olduğunu, kendisinin bir canlı bomba olduğunu, gerektiğinde kendisini patlatabileceğini söylemiş ve oradaki güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış. Ben, yanımda kalan büyük oğluma hem annelik hem babalık yapıyorum. Ama diğer küçük oğlum şu an ne durumda bilmiyorum. Bu beni çok endişelendiriyor" şeklinde konuştu.

Bozkurt, son olarak eşinin en son kendisini arayıp Suriye'nin Rakka kentinde olduğunu ve durumlarının iyi olduğunu söylediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler