IŞİD’çilerin komşuları dehşet anlarını anlattı

Diyarbakır'da, polisin önceki gün hücre evine düzenlediği operasyona tanık olan ve teröristlere 3 ay komşuluk yapan Özen ailesi yaşadıklarını anlattı.Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri mahallesi 43'üncü sokakta polisin önceki gün IŞİD'in hücre evine düze

IŞİD’çilerin komşuları dehşet anlarını anlattı

Diyarbakır'da, polisin önceki gün hücre evine düzenlediği operasyona tanık olan ve teröristlere 3 ay komşuluk yapan Özen ailesi yaşadıklarını anlattı.

Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri mahallesi 43'üncü sokakta polisin önceki gün IŞİD'in hücre evine düzenlediği operasyonun görgü tanıkları yaşadıklarını anlattı. IŞİD'in hücre evi olarak kullandığı dubleks eve komşu olan Fatma Özen, bahçede yattıklarını, sabaha kadar çay ve kahve içtiklerini ama yan komşularını fark etmediklerini belirtti. Teröristlerin kendi oturdukları evlerinin etrafına astıkları branda yüzünden çanak antenlerinin arızalandığını anlatan Özen, şöyle konuştu: "Çağırdığımız tamirci antenin branda yüzünden çekmediğini söyledi. Tanımadığım için komşumuza gitmedim. Oğluma "sen git" dedim. Kadının evde olma ihtimali üzerine utandığını söyledi. Ben geldim kapıyı çaldım. 22 veya 23 yaşlarında bir genç sakalsız ve traşlı biri kapıyı açtı. Kendisine, "Brandayı çıkarın niye çektiniz televizyon çekmiyor" dedim. O da, "Branda ne yapar" diye söyledi ve içeri gidip brandayı çıkardı. Ben de, "Niye kapattığını" sordum. "Bahçenin dışı kapanır da içini niye kapatmışsın" dedim, oda "öyle gerektiğini" söyledi."

"ONLARLA ÜÇ AY YAŞADIK"

Çatışma anını anlatan Özen, eşinin bir ses duyduğunu ve bahçenin arka kısmındaki çatıdan birinin gelip yola atladığını aktardı. Ardından bomba sesi duyduklarını vurgulayan Özen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşimin şekeri yükseldi. Kendisine müdahale ettik, sonra içeri girdik. Merdiven başında. Ne olduğunu bilmiyoruz. Sabah 06.00'da sesler kesildi. Tam bakacaktık bir şey patladı. Sonra eşimle birlikte ışığı açıp kapattık. Sonra polisler bizi fark etti. Işığı açıp kapatmazsak eğer polisler evde kimsenin olduğunu bilmeyecekti. Bizim evde taranacaktı. Sonra bizi çıkardılar. Motorları vardı bunların sepetli. Öğrenci olduklarını zannettik. Ellerinde sürekli defter kitap vardı. Ellerinde kürek ve kazma olduğunu da gördük. Onlarla beraber burada 3 ay yaşadık. Aklıma geliyor şok oluyorum, burada nasıl durmuşum."

"ARABAYLA BORU GETİRDİLER"

Seher Özen ise, gece saat 03.00'te sesler duyduklarını anlatarak, "Polisler o taraftaydı. Sonra buraya geldi, çatışma sesleri ve bomba patladı. Saat 06:00'ya kadar evdeydim. Sonra bizi evden çıkardılar. İki defa onları gördüm, bahçede ve kapının önünde. Normal gençlerdi. Pazar arabasıyla ve ellerinde kitaplar vardı. Bir ara boru getirdiler arabayla içeriye. Bahçede otururken görmüştüm. Küçük bir motorları vardı genelde onunla giriş çıkış yapıyorlardı" dedi.

IŞİD’çilerin komşuları dehşet anlarını anlattı

IŞİD’çilerin komşuları dehşet anlarını anlattı

IŞİD’çilerin komşuları dehşet anlarını anlattı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler