IŞİD, Türk ekonomisini vurdu!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Irak'a yapılan ihracatın 10 Haziran-20 Temmuz arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 gerilediğini söyledi. Bakan Zeybekçi, 13 Haziran’da yaptığı açıklamada “Irak’taki olayların Türkiye'nin ihracatına ve ekonomisine

IŞİD, Türk ekonomisini vurdu!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Irak'a yapılan ihracatın 10 Haziran-20 Temmuz arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 gerilediğini söyledi. Bakan Zeybekçi, 13 Haziran’da yaptığı açıklamada “Irak’taki olayların Türkiye'nin ihracatına ve ekonomisine olumsuz bir etkisinin olmayacağını öngörüyoruz. Bunun olmaması yönünde tedbirler alıyoruz.” demişti.

Bakan Zeybekci'yi ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, olumsuz gelişmelere rağmen Temmuz ayı ihracatının yüzde 10 oranında arttığını söyledi. Büyükekşi, Temmuz ayında bugüne kadar ihracatın ise 8.867 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Boykot çağrısı

İsrail'in Filistin'e yönelik operasyonlarının ardından bazı ürünlere boykot çağrıları konusunda ise Zeybekci, "Eğer herhangi bir markanın İsrail terörünü destekleyen bir açıklaması varsa, bunun boykotunu sonuna kadar yapmamız lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler