IŞİD teslim oldu!

Peşmerge Güçleri ve Ezidi savaşçılar, dün başlatılan "Şengal Operasyonu" kapsamında Sınune nahiyesi yakınlarına kadar ilerlerken, Rabia nahiyesinin güneyinde de harekete geçti.Peşmergelerin IŞİD örgütünün işgali altındaki Luvenat bölgesinde ağır silahlı ç

IŞİD teslim oldu!

Peşmerge Güçleri ve Ezidi savaşçılar, dün başlatılan "Şengal Operasyonu" kapsamında Sınune nahiyesi yakınlarına kadar ilerlerken, Rabia nahiyesinin güneyinde de harekete geçti.

Peşmergelerin IŞİD örgütünün işgali altındaki Luvenat bölgesinde ağır silahlı çok sayıda birlikle örgütün üzerine yürüdüğünü bildirildi.

Konuşan Peşmerge Güçleri'nden bir kaynak, Dıhola ve Hardan dörtyollarının kontrolünü sağladıklarını ve 10 dolayında köyü kurtardıklarını söyledi.

Kaynak, IŞİD'lilerin bazı yerlede beyaz bayrak çektiğini ve örgütü mensuplarının Luvenat bölgesinde karargahları boşaltarak kaçtığını ifade etti.

Peşmerge Güçleri'nin Şengal Dağı ve Zumar birlikleri, Hardan dörtyolunda birleşti.

Şengal Operasyonu dün sabaha karşı başlamıştı. Operasyonda, Zumar nahiyesi çevresinde IŞİD'in elinde olan tüm köyler kurtarılmış ve Musul'a giden yollar denetime alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler