İş kazasında sakat kalan işçiye rekor tazminat!

İzmit'te bir işçi, iş kazasında sakat kalması sonrası başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Yüzde 80 özürlü kalan işçi, 1 milyon 650 bin lira tazminat parası aldı. İşçi, "Kaza olmaması, işçilerin ölmemesi ve özürlü olmamaları için işverenlerin daha dikka

İş kazasında sakat kalan işçiye rekor tazminat!

İzmit'te bir işçiiş kazasında sakat kalması sonrası başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Yüzde 80 özürlü kalan işçi, 1 milyon 650 bin lira tazminat parası aldı. İşçi, "Kaza olmaması, işçilerin ölmemesi ve özürlü olmamaları için işverenlerin daha dikkatli olması gerekir." dedi. 

İzmit'te 34 yaşındaki Şaban Öztürk, 2006 yılında bir deniz tersanesinin taşeron firmanın inşaatında çalışırken, beton pompası hortumunun patlaması nedeniyle, 7 metre yükseklikteki inşaattan düştü. Öztürk'ün, iş kazasında omuriliği kırıldı ve belinden aşağısı felç oldu, bacaklarından sakat kaldı. 26 yaşında sakat kalan Öztürk, hakkını aramak için avukatı Nizamettin Özaydın aracılığıyla Kocaeli 4. İş Mahkemesi'ne maddi ve manevi tazminat davası açtı. Öztürk, hukuk mücadelesi sonucu 725 bin lira maddi, 100 bin lira manevi tazminat parası kazandı. İşveren, kararı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay, mahkeme kararını onadı. Yargıtay'ın onama kararından sonra Öztürk, dava açtığı firma tarafından faiziyle birlikte 1 milyon 650 bin lira tazminat parası aldı.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, aldığı bu tazminatın sağlığını geri getirmeyeceğini belirterek, "Ancak bundan sonraki yaşamımı kolaylaştırmaya katkı sağlayacak." diye konuştu. Öztürk, uzun süredir verdiği hukuk mücadelesini, aldığı tazminattan dolayı çok sevinçli olduğunu anlattı. Öztürk, şunları kaydetti: "Bu tazminat kararını veren Kocaeli İş Mahkemesi, Yargıtay ve avukatıma Türk adaletine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, geçirdiğim kazadan sonra sürekli bana destek veren aileme çok teşekkür ediyorum. Kaza olmaması, işçilerin ölmemesi ve özürlü olmamaları için işverenlerin daha dikkatli olması gerekir. İşverenlerin sırf maliyetin fazlalılığı nedeniyle işgüvenliği önlemlerini almaktan kaçınmamaları gerekir. Aksi takdirde, işverenler dava sonunda daha fazla tazminatla karşı karşıya kalabilirler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler