İş güvenliği yasasına erteleme

İş yerinde hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu getiren yasanın yürürlük tarihine erteleme geliyor.1,5 milyona yakın işyerinin hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma şartı 2014 ve 2016 yıllarına kalıyor.Hükümetin erteleme kararı almasında

İş güvenliği yasasına erteleme

İş yerinde hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu getiren yasanın yürürlük tarihine erteleme geliyor.

1,5 milyona yakın işyerinin hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma şartı 2014 ve 2016 yıllarına kalıyor.

Hükümetin erteleme kararı almasında işverenlerden gelen şikayetler etkili oldu. Meclis'e gönderilen yeni torba yasa tasarısına ertelemeyle ilgili bir madde koyuldu.

Buna göre, 50'den az çalışanı olan "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" işlerin yapıldığı iş yerleri için 30 Haziran'da yürürlüğe giren hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma şartı bir yıl erteleniyor.

2014 VE 2016'DA DEVREYE GİRECEK

Bu kapsamdaki 800 bin işyeri, bu şartı 30 Haziran 2014'ten itibaren yerine getirecek.

"Az tehlikeli" iş yeri kapsamında olan ve 50'den az işçisi olan kuruluşlarla kamu işyerlerinin hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma şartı ise iki yıl erteleniyor.

Böylelikle 600 bin iş yeri de iş güvenliği yasasına 30 Haziran 2014 yerine 30 Haziran 2016'da dahil olacak.
       
30 BİN İŞ YERİNE ERTELEME YOK

İş güvenliği yasasına halen dahil olan 30 bin iş yeri için ise erteleme yok.

Halen yükümlülüğü devam eden iş yerleri, iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırmamaları halinde her ay için 5.390 lira ceza ödeyecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler