İş Güvenliği yasası onaylandı

 İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kabul edildi. İş ve çalışma hayatına yenilikler getiren yasa, TBMM Genel Kurulu'nda sabah saatlerine kadar süren çalışmanın ardından onaylandı. Yasayla işyerleri; "çok tehlikeli", "tehlikeli" ve "az tehlikeli" olarak sınıfl

İş Güvenliği yasası onaylandı

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kabul edildi. İş ve çalışma hayatına yenilikler getiren yasa, TBMM Genel Kurulu'nda sabah saatlerine kadar süren çalışmanın ardından onaylandı. Yasayla işyerleri; "çok tehlikeli", "tehlikeli" ve "az tehlikeli" olarak sınıflandırılacak. Maden ve metal yapı işleri, tehlikeli kimyasal maddelerle çalışan işçilerin bulunduğu işyerlerinde, risk değerlendirmesi yapılmamışsa iş durdurulacak.

KURALLARA UYMAYANLARA 2 BİN LİRA CEZA

Yasa ile işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanlarının hak ve yetkileri kısıtlanmayacak, mesleki bağımsızlığa sahip olacaklar. Alınmasını istedikleri tedbirleri, işverene yazılı bildirecekler. Genel Kurul'da verilen bir önergeyle işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanına yaptırım da getirildi. Yasaya uymayan işverene, ihlâl ettiği her hüküm için 2 bin lira para cezası uygulanacak. İşyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanı görevlendirmeyenlere görevlendirmediği kişi başına 5 bin, denetime engel olanlara da 5 bin lira ceza kesilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem