İranlı vekiller Ankara'ya geliyor

 İran’ın yarı resmi İSNA haber ajansına konuşan milletvekili İbrahim Ağa Muhammedi, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi milletvekillerinden oluşan bir heyetinin önümüzdeki hafta Ankara’ya geleceğini bildirdi. Özgür Suriye Ordusu t

İranlı vekiller Ankara'ya geliyor

 

İran’ın yarı resmi İSNA haber ajansına konuşan milletvekili İbrahim Ağa Muhammedi, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi milletvekillerinden oluşan bir heyetinin önümüzdeki hafta Ankara’ya geleceğini bildirdi.
 
Özgür Suriye Ordusu tarafından kaçırılan rehinelerin durumunu görüşmek amacıyla İranlı parlamenterler Katar’ın başkenti Doha’da da temaslarda bulunacak.
 
Suriyeli muhalifler geçtiğimiz ağustos ayından bu yana 48 İranlıyı rehin tutuyor.
 
Tahran yönetimi, bugüne kadar defalarca Ankara ve Doha’dan Suriyeli muhalifler üzerindeki ağırlığını kullanarak vatandaşlarının özgür bırakılmasının sağlanmasını istedi.
 
Tahran yönetimi kaçırılan vatandaşlarının kutsal mekânları ziyaret amacıyla Suriye’de bulunduğunu belirtiyor. Suriyeli muhalifler ise rehin tutuğu kişilerin asker olduğunu ve Şam yönetimine destek amacıyla Suriye’de bulunduklarını savunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler