İran'lı komutanlar Hakkari'de

Toplantıya başkanlık eden Hakkari Valisi Muammer Türker, "Bu toplantılarda biz gerek sınırın fiziki korunmasıyla alakalı, gerek güvenlik konuları, kaçakçılık, terör olayları gibi konularda müşterek çalışma yapıp, karşılıklı çalışıyoruz. Bununla ilgili ort

İran'lı komutanlar Hakkari'de

Toplantıya başkanlık eden Hakkari Valisi Muammer Türker, "Bu toplantılarda biz gerek sınırın fiziki korunmasıyla alakalı, gerek güvenlik konuları, kaçakçılık, terör olayları gibi konularda müşterek çalışma yapıp, karşılıklı çalışıyoruz. Bununla ilgili ortak karar alıyoruz" dedi.

Urumiye 1'inci Derece Hudut Komutanı Albay Seyit Vahid Musevi başkanlığındaki 11 kişilik heyet, Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari’nin yeni Emniyet Müdürü Tufan Ergüder tarafından Esendere Sınır Kapısı'nda karşılandı. Karayolu ile Hakkari’ye gelen İran heyeti, Vali Türker’in onurlarına verdiği öğle yemeğine katıldı.

Daha sonra sınır güvenliğinin ele alındığı toplantı için Hakkari Valiliği toplantı salonuna geçen Albay Seyit Vahid Musevi başkanlığındaki 11 kişilik İran heyeti ile Vali Türker başkanlığındaki Türk heyeti ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi konuşan Vali Türker, "İran İslam Cumhuriyeti'nin Urumiye Hudut Komutanlığı ile Hakkari Valiliği olarak bizim 6 ayda bir yapmamız gereken toplantılardan bir tanesini daha bugün Hakkari’de yapmış oluyoruz. Bu vesileyle ben İran’dan gelen heyete başkanlık eden Albay Seyit Vahid Musevi başta olmak üzere hoş geldiniz diyorum. Bizim 6 ayda bir yapmak durumunda olduğumuz toplantılar ifade ettiğim gibi bundan yaklaşık 2 ay önce Urumiye'de bir tanesini yapmıştık. Komutanlarımız aradan çok fazla bir süre geçmemekle birlikte sayın Seyit Vahid Musevi, bu sorumluluğu 5 yıldır yürütmekte ve bizimle de son 3 yıldır müşterek çalışmaları oluyordu. Kendisi daha üst bir göreve terfi etti. Bir anlamda da kendisi Hakkari’ye bir veda ziyareti yapmış oluyor. Ben bu vesileyle sayın komutana bizimle birlikte bugüne kadar yaptığı müşterek çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve yeni görevinde de başarılar diliyorum. Bu toplantılarda biz gerek sınırın fiziki korunmasıyla alakalı, gerek güvenlik konuları. Kaçakçılık, terör olayları gibi konularda müşterek çalışma yapıp, karşılıklı çalışıyoruz. Bu toplantıda neler yapabileceğimizin kararını veriyoruz. Öbür taraftan da sınır ticaretiyle uğraşan insanlarımızın sorunlarını dile getiriyoruz. Ümit ediyoruz bu toplantı, iki taraftan da ticari ilişkilere, dostane ilişkilere, terörle kaçakçılık arasındaki mücadelede işbirliğine de katkı sunar" dedi.

PKK SORUNU ELE ALINACAK

Tercüman aracılığıyla kısa bir konuşma yapan Urumiye kenti 1'inci Derece Hudut Komutanı Albay Seyit Vahid Musevi ise, Hudut Komutanlığı görevinde terfi ettiği için bu toplantının kendisi için bir veda olduğunu belirterek, "Van’da yaşanan iki ayrı depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. İki ülke olarak yaptığımız toplantılarda şimdi sınırımızda sağlam bir güvenlik hakimdir. Öncelikle Hakkari Valisi'ne ve iki taraf sınır kuvvetlerine Allah’tan başarılar diliyorum. Umarım yapacağımız bu sınır güvenliği toplantısı da iki ülke için hayırlı olur" diye konuştu.

Toplantının basına kapalı olrak yapılan bölümünde İran ve Türk heyetinin özellikle terör konusunun yoğunluklu olarak ele aldıkları belirtildi. Geceyi Hakkari’de geçirecek olan İran heyetinin yarın kentten ayrılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler