İran'la Türkiye anlaşmaya vardı

Çinli müteahitler İran ile 10 adet doğal gazla elektrik üreten bir santral kurmak için işbirliği yapıyorlar. Ayrıca İran Türkiye ile diğer ülkelere üretilen elektriğin transferini sağlayacak ortak bir doğal gaz elektrik santrali kurulması konusunda anlaşm

İran'la Türkiye anlaşmaya vardı

Çinli müteahitler İran ile 10 adet doğal gazla elektrik üreten bir santral kurmak için işbirliği yapıyorlar. Ayrıca İran Türkiye ile diğer ülkelere üretilen elektriğin transferini sağlayacak ortak bir doğal gaz elektrik santrali kurulması konusunda anlaşmaya vardı.'

İran'ın Enteqal Sanaat Yas adlı şirketinin yöneticisi olan Abdolwahhab Mohammadpour Lima, "Şirket Çinli ortaklar ile Mazandaran'da elektrik üretmek için 10 tane doğal gaz elektrik santrali kuracak" dedi.

Lima ayrıca Çinli ve Türk şirketlerin Mazandaran eyaletinde yatırım yapmak konusuna hayli ilgi gösterdiklerini de ilave etti.

İran Enerji Bakanı Mecid Namcu'nun bu ayın başında diğer ülkelere enerji ihracatı yapacak bir ortak enerji santrali kurulması konusunda Rusya ve Türkiye ile anlaşmaya çalıştığını bildirmişti deniliyor haberde.

Namcu "Şu anda, iki ülke ile de ortak bir enerji santrali kurulması için yatırım ve teknik imkan konusunda bir anlaşmaya vardık" dedi.

İran ve Türk taraflarının İran'da bir enerji santrali kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını söyledikten sonra Ankara'nın böylece üretilmiş elektriği ithal ya da üçünçü bir ülkeye transfer edebileceğini söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem