İran'dan Türkiye'ye Soğuk Duş!

Edinilen bilgiye göre, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, üçlü toplantıya gelemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine, Cumartesi günü Ankara’da üç ülkenin dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılması öngörülen toplantı ileri bir tarihe ertelendi.Toplantın

İran'dan Türkiye'ye Soğuk Duş!

Edinilen bilgiye göre, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, üçlü toplantıya gelemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine, Cumartesi günü Ankara’da üç ülkenin dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılması öngörülen toplantı ileri bir tarihe ertelendi.

Toplantının ne zaman yapılacağı konusunda ise bilgi verilmedi.
 
ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Avustralya Başbakanı Julia Gillard ve Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatna ile ayrı ayrı görüştü.
 
5. Bali Demokrasi Forumu’na katılmak üzere Endonezya’nın Bali kentinde bulunan Başbakan Erdoğan, bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmelerde bulundu.
 
Erdoğan, sırasıyla Forum’un diğer katılımcıları AfganistanCumhurbaşkanı Karzai, Avustralya Başbakanı Gillard ve Tayland Başbakanı Shinawatna ile ayrı ayrı bir araya geldi. Karzai ve Shinawatna ile görüşmeleri yaklaşık yarımşar saat süren Başbakan Erdoğan, Gillard ile de 1 saat görüştü.
 
Görüşmelerde Başbakan Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de eşlik etti.
 
AYAKÜSTÜ SOHBET
 
Bu arada, Başbakan Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Forum katılımcılarına verilen yemeğe giderken karşılaştı. Erdoğan ve Ahmedinejad bir süre ayaküstü sohbet etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler