İran savaş gemileri Akdeniz'de!

Ancak haberi yalanlayan Süveyş Kanalı'ndan sorumlu yetkiler, gemilerin henüz Akdeniz'e geçmediği bilgisini verdi. Aynı kaynaklardan alınan bilgilere göre, gemiler Kanal'ın güney girişine bugün geç saatlerde varacak. İsrail'in 'provokasyon" olduğunu ileri

İran savaş gemileri Akdeniz'de!

Ancak haberi yalanlayan Süveyş Kanalı'ndan sorumlu yetkiler, gemilerin henüz Akdeniz'e geçmediği bilgisini verdi. Aynı kaynaklardan alınan bilgilere göre, gemiler Kanal'ın güney girişine bugün geç saatlerde varacak.

İsrail'in 'provokasyon" olduğunu ileri sürdüğü İran gemilerinin Süveyş'ten geçişi planıyla ilgili İranlı yetkililer, taleplerinin uluslararası düzenlemelere uygun olduğunda ısrar ederek, gemilerin tatbikat için Suriye'ye gideceğini açıklamıştı.

Süveyş'ten geçmeleri durumunda gemiler, 1979'daki "İslam Devrimi"nden bu yana kanaldan geçiş yapan İran'a ait ilk savaş gemileri olacak.

MISIR ORDUSU'NDAN ONAY

Devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in iktidarı terk etmesinin ardından hükümetin kurulmasına kadar Mısır’da kontrolü elinde bulunduran ordu, Cuma günü yaptığı açıklamada, İran’ın kanaldan gemileri için yaptığı geçiş talebini onayladığını belirtti.

İran’ın talebi, Mısır’ın geçici hükümeti için zor karar oldu. ABD’nin müttefiki olan Mısır, 1979’da İsrail ile barış anlaşması imzalamış, o tarihten bu yana İran ile ilişkileri gerilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem