İran Cumhurbaşkanı bile şaşırdı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Babek Zencani yolsuzluk dosyası için "Neden bu kadar petrol bir kişiye verildi, anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.Ruhani, devlet televizyonundan canlı yayımlanan söyleşide, "Neden bu kadar yüklü miktarda petrol ve para bir

İran Cumhurbaşkanı bile şaşırdı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Babek Zencani yolsuzluk dosyası için "Neden bu kadar petrol bir kişiye verildi, anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.

Ruhani, devlet televizyonundan canlı yayımlanan söyleşide, "Neden bu kadar yüklü miktarda petrol ve para bir kişiye verildi? Anlamakta zorluk çekiyorum.  Rakam çok büyük. Yaklaşık ülkenin bir aylık tüm geliriyle eşit" açıklamasında bulundu.

Ruhani, Zencani için neden tutuklanma kararı alındığını ise şöyle anlattı:

"Bu kişi, paraların bu bankada, şu bankada olduğunu söylüyordu. Yaptığımız detaylı araştırmada tümden yalan söylediğini anladık. Olayın doğru olmadığı anlaşılınca birinci yardımcımdan yolsuzluk meselelerinin üzerine gidilmesini istedim."

Zencani, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yolsuzlukla mücadele talimatının ardından 30 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Babek Zencani'nin, Türkiye'deki 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Reza Zarrab'ın İran'daki ortağı olduğu iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler