Irak'tan ABD'ye IŞİD çağrısı!

Irak yönetimi, kendi hava sahasını ABD’ye açarak, IŞİD’in ele geçirdiği bölgelere hava saldırısı düzenlemesi konusunda istekte bulundu.Irak Hükümeti’nin Obama yönetiminden IŞİD’in ele geçirdiği Musul ve Tikrit gibi gölgelere İHA’larla (İnsansız Hava Aracı

Irak'tan ABD'ye IŞİD çağrısı!

Irak yönetimi, kendi hava sahasını ABD’ye açarak, IŞİD’in ele geçirdiği bölgelere hava saldırısı düzenlemesi konusunda istekte bulundu.

Irak Hükümeti’nin Obama yönetiminden IŞİD’in ele geçirdiği Musul ve Tikrit gibi gölgelere İHA’larla (İnsansız Hava Aracı) veya savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenlemesi için istekte bulunduğu belirtildi. ABD’den yapılan açıklamada, Obama yönetiminin Irak’a nasıl yardım edebilecekleri konusunda seçeneklerini değerlendirdiği ama henüz hiçbir karar verilmediği kaydedildi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) sözcüsü Bernadette Meehan, “İki ülke arasındaki diplomatik tartışmaların ayrıntılarına giremeyiz ama Irak Hükümeti bizim desteğimizi istediğini açıkça ifade etti” şeklinde açıklama yaptı.

Geçen sene Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebani ABD’den militanlara karşı silahlı İHA’ların kullanılması konusunda öneride bulunmuştu ama istek Irak Başbakanı Nuri El Maliki’den gelmediği için ABD tarafından reddedilmişti.

IŞİD, Irak’ın en büyük ikinci şehri Musul’u ve Tikrit’i ele geçirmişti. Dün Musul’daki Türkiye Konsolosluğu’na saldıran IŞİD, Konsoloslukta görevli 49 Türk vatandaşını kaçırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler