İpekyolu’nun buluşma noktası Trabzon

 Türk Dünyas Türk Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı aynı zamanda Kurultay Yürütme Kurulu Başkanı Dr. İlyas Demirci, Cephanelik Restoran’ta düzenlenen basın toplantısında son hazırlıklar ve Kurultay’a ilişkin bazı bilgileri paylaştı.Toplantıya

İpekyolu’nun buluşma noktası Trabzon

 

Türk Dünyas Türk Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı aynı zamanda Kurultay Yürütme Kurulu Başkanı Dr. İlyas Demirci, Cephanelik Restoran’ta düzenlenen basın toplantısında son hazırlıklar ve Kurultay’a ilişkin bazı bilgileri paylaştı.

Toplantıya Türk Dünyası Mühedisler ve Mimarlar Birliği İstanbul Şube başkanı  Ali Boz, Trabzon şube başkanı Selahattin Bayramcavuş. Trabzon Mimarlar odası başkanı Sayim Adanur İnşaat mühendisleri odası ve kent konseyi  başkanı  Mustafa Yaylalı katıldı

Genel Başkan Dr. İlyas Demirci, Kurultay’da en önemli hedefi ;  “Tarih boyunca kurulan Türk devletlerinin mimarlık ve şehircilik değerlerinin tarihsel bilgi birikimlerinden de faydalanarak günümüz Türk dünyası ve akraba toplulukları içerisindeki mimar, mühendis ve şehircilerimizle bu kurultayda bir araya gelerek Türk dünyasında kimlikli, kişilikli şehirlerin yeniden inşa edilmesini sağlamaktır” şeklinde özetledi.

Dr. Demirci, Kurultayda tarih boyunca gelişen Türk mimari çizgilerinin bölgesel ve kültürel farklılıklarla etkilemiş olduğu yerleşim ve şehircilik olgusunu Türklerin ortak yaşam kültürü karakteriyle birlikte köklü geçmişimizden güçlü geleceğe uzanan mimarlık ve şehircilik

 

Dr. Bilgin Kurultay’da tüm siyasi görüşlere yer verildiğini ve herkese eşit mesafede kalınmasına özen ve itina gösterildiğini ifade ederek, “ Birlik beraberlik ve huzur içerisinde herkesin her soruyu sorabileceği ve mümkün mertebedre cevabının alınabileceği bir kurultayın tesis edildiğinin bilinmesini isterim” diye konuştu.   

 

Kurultay’da bilimsel şölenin yanı sıra bir dizi kültürel etkinliklerin de yer alacağını ifade eden Prof. Dr. Demirci, “Türk Dünyası müzik topluluğundan çok değerli  sanatçılarımızla konserler verilecek. Mimar Sinan Tiyatrosu sahne alacaktır. Özellikle Kurultay Yürütme kurulumuzun almış olduğu bir karar ile Kazakistan ve Türkiye’den futbol kulüpleri arasında Kurultaya Özel Dostluk maçı oynanacaktır” ifadelerini kullandı.

Kurultayın Türk dünyasının mühendislik mimarlık ve şehircilik alanında şimdiye kadar düzenlenmiş uluslar arası bilimsel toplantıların en geniş kapsamlı ve en çok katılımlı olanı niteliğinde olduğuna vurgu yapan Dr. İlyas Demirci şöyle konuştu:

“Hazırlanışı ve icrası kadar sonuçta alınacak kararlarıyla da Türk dünyasının geleceği açısından çok büyük önem arz eden bir kurultay gerçekleştirilecektir. Değerli bilim insanları ve konunun uzmanları, hafta boyunca Türk Dünyasının mimarlık, mühendislik ve şehircilik değerleriyle ilgili gelişmeleri projeler, bildiriler görüntülerle bizlere sunacaklardır. Bu organizasyonu düzenleyen kuruluşlar olarak bizler de, ortaya çıkan sonuçları ve alınan kararları 2012 Türk Dünyası Kurultayı Sonuç Bildirgesi olarak yazılı, işitsel ve görsel basın-yayın kuruluşları aracılığı ile bütün dünyaya duyuracağız.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler