İnternet yasası meclisten geçti

İnternet düzenlemesinde TİB Başkanlığı'na yeni yetkiler verilmesini de içeren "Torba Kanun" teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanun, internet alanında da yeni düzenlemeler içeriyor ve TİB Başkanı'na yeni yetkiler veriyor.Buna göre,

İnternet yasası meclisten geçti

İnternet düzenlemesinde TİB Başkanlığı'na yeni yetkiler verilmesini de içeren "Torba Kanun" teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanun, internet alanında da yeni düzenlemeler içeriyor ve TİB Başkanı'na yeni yetkiler veriyor.

Buna göre, yeniden tanımlanan trafik bilgisi, taraflara ilişkin IP adresi, verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, aktarılan veri miktarı ve varsa abonelik bilgilerini içerecek.

TİB tarafından yalnızca mahkemelerce talep edilen trafik bilgileri istenebilecek. Trafik bilgisi ancak bir suç soruşturması veya kovuşturması kapsamında mahkemelerce talep edilmesi halinde TİB Başkanlığı tarafından içerik sağlayıcı, yer sağlayıcı veya erişim sağlayıcıdan alınarak, verilecek.

TİB Başkanı tarafından verilen erişimin engellenmesi kararı, 24 saat içinde sulh ceza hakiminin onayına sunulacak. Hakim, onayına sunulan konuyla ilgili 48 saat içinde karar verecek. Soruşturma aşamasında verilen hakim kararı, sulh ceza mahkemeleri tarafından verilecek. Bu karar, birden fazla sulh ceza mahkemesi bulunan yerlerde, HSYK tarafından belirlenen mahkeme tarafından verilecek.

GENEL KURUL'DA 'HIRSIZ VAR' GERGİNLİĞİ

TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı'nın, "Hırsız var" demesi üzerine tansiyon yükseldi.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Torba yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda kürsüde konuşmak üzere söz aldı. Sarı, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarını eleştirdiği konuşmasında, "Bu mecliste hırsız var diye bağırırken boşa bağırmamışız. Evet hırsız var" dedi. Sarı, konuşmasını bitirdikten sonra yerine geçerken, bazı AK Parti milletvekilleri, Sarı ve Sarı'nın konuşmasına müdahale etmemekle eleştirdikleri TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'ya tepki gösterdi. Mumcu, tartışmalar nedeniyle birleşime ara verdi.

CHP'li Sarı'nın konuşmasına tepki gösteren AK Parti milletvekilleri CHP sıralarına yürüdü. AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında yaşanan tartışma, grup başkanvekillerinin araya girmeleriyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler