İnternet medyasına sarı basın kartı

Atalay, yasama dönemi içerisinde yasalaşması planlanan düzenleme ile internet medyasının tanımının yapılacağını belirterek, "İnternet medyası yeni dönemde yasal bir zemine oturacak. Böylece internet medyası çalışanları gazeteci olarak tanımlanacak ve sarı

İnternet medyasına sarı basın kartı

Atalay, yasama dönemi içerisinde yasalaşması planlanan düzenleme ile internet medyasının tanımının yapılacağını belirterek, "İnternet medyası yeni dönemde yasal bir zemine oturacak. Böylece internet medyası çalışanları gazeteci olarak tanımlanacak ve sarı basın kartı alabilecek" dedi.

Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu'nun şube açmayı kararlaştırdığı Şanlıurfa'yı ziyaret etti. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşen Atalay, daha sonra yerel gazete sahipleri ile düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Mehmet Atalay, Türkiye'de basın özgürlüğünün olması gerektiğine inandıklarını ve yerel basının güçlü olmasına önem verdiklerini söyledi. Yerel basının güçlü olduğu Anadolu kentlerinde Basın İlan Kurumu'nun şube açmasını kararlaştırdıklarını ifade eden Atalay, bu kapsamda, 20 yerel gazetenin yayımlandığı Şanlıurfa'da da şube açacaklarını kaydetti.

Yerel basının güçlü olması ve her sorunu yazabilmesinden yana olduklarını vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yerel basının gücüne, önemine inanıyoruz. Hiçbir şekilde şantaja başvurmadan, iftira yapmadan, yalan haber yazmadan, inandığı her şeyi yazabilen bir basın olmasını istiyoruz. Yolsuzlukları yazabilen, usulsüzlükleri gündeme getirebilen, şehrin zenginliklerini sadece merkezin değil, il, ilçe, kasaba, köy, mahalle ne varsa çamurunu çukurunu her türlü sorunlarını yazabilen bir basının olmasından yanayız. 20 gazete var şu an Şanlıurfa'da. Bir il için oldukça fazla gazete. Bu gazetelerin 20'si de gerçek gazetecilik yapacaksa güzel olur. Yapamazlarsa gazeteler arasında evlilik olabilir, birkaç gazete birleşebilirler. Çünkü ilan potansiyeli belli, hiçbir sakıncası yok."

İNTERNET MEDYASI ÇALIŞANLARI GAZETECİ SAYILACAK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığında internet medyasına yasal düzenleme getirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını da anlatan Atalay, şöyle devam etti:

"Şu an çağımızın zaten en önemli haber araçlarından birisi de internet. Bununla ilgili Basından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığında çalışma yapıyoruz. İnternet medyasının şu ana kadar bir tanımı, oturduğu bir zemin, hukuki tanımı yok. Bütün bunları çözmek için bir yasal çalışma var ve yeni başlayan yasama döneminde en kısa zamanda çalışmalar tamamlanacak. İnternet medyasının en azından tanımı yapılacak, yasal bir zemine oturacak. Ondan sonra da internet çalışanları bir gazeteci olarak tanımlanacak, sarı basın kartı alabilecek. 

Atalay, Basın İlan Kurumu olarak yerel televizyon, radyo ve internet medyasının destekleneceğini ve RTÜK ile bu yönde görüştüklerini; kamu ilanlarından gazetelerin yanı sıra yerel televizyon ve internet medyasının da pay almasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem