İnternet Medyası Yasası çıkacak!

Medya sektöründen temsilcilerle bir araya gelen Yalçın Akdoğan, İnternet Medyası'na yasal statü sağlayacak olan düzenlemede son aşamaya gelindiğini ve Ekim ayı içinde TBMM'den geçirileceğini açıkladı.Yasanın TBMM'den geçmesiyle sektördeki temel sorunların

İnternet Medyası Yasası çıkacak!

Medya sektöründen temsilcilerle bir araya gelen Yalçın Akdoğan, İnternet Medyası'na yasal statü sağlayacak olan düzenlemede son aşamaya gelindiğini ve Ekim ayı içinde TBMM'den geçirileceğini açıkladı.

Yasanın TBMM'den geçmesiyle sektördeki temel sorunların çözüleceğini vurgulayan Yalçın Akdoğan "İnşallah önümüzdeki dönem ilk işimiz uzun süredir İnternet Medya’sının beklediği bu düzenlemeyi kanunlaştırmak olacak. Bu kanunla İnternet medyasında yaşanan sıkıntı kısmen hafifletilmiş ve internet haber portallarında resmi ilanların yayınlanması mümkün hale getirilmiş olacak." dedi.

GAZETECİ BAKAN

Başbakan Yardımcısı olarak ilk toplantısını STK temsilcileri ile yapmak istediğini dile getiren Akdoğan, "meslektaşım" dediği medya çalışanlarına hitaben şöyle konuştu; "Sizlere meslektaşım dememin sebebi ise gazetecilik mesleğinin bir ferdi olmamdır. Aslında gazetecilik bir meslek olmaktan fazla anlam taşır. Ben basın yayın mezunuyum ve iletişim mastırı yaptım, öğrenciyken Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde stajyer olarak çalıştım, ardından bir bölge gazetesi çıkardım, bir çok fikir dergisinin yayın kurulunda yer aldım, uzun süredir de köşeyazarlığı yapıyorum. Kamudaki danışmanlık görevim ile gazetecilik hayatım aslında aynı hammaddeye dayanıyordu: Fikir, bilgi ve iletişim…"

İLETİŞİM VE KAMU DİPLOMASİSİ BAKANLIĞI

"62’inci hükümette benimle ilişkili olan kurumlar TRT, Anadolu Ajansı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu, RTÜK ve Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü. Açıkçası ben bu bakanlığı bir İletişim ve Kamu Diplomasisi Bakanlığı olarak görüyorum." diyen Akdoğan, sektörün sorunlarını birinci ağızdan dinleyip, diyalog ve iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorunların giderilmesi için söz konusu toplantıyı yapma ihtiyacı hissettiğini dile getirdi.

"İNTERNET MEDYASI YASASI ÇIKACAK"

Medya sektöründeki sıkıntıların giderilmesi için çok sayıda çalışma yapıldığının altını çizen Başbakan Yardımcıs, konuşmasını şöyle sürdürdü; "En son atılan adımlardan birisi ise İnternet yayıncılığı ile ilgili. Sektör temsilcileri ile birlikte hazırlanan bu kanun da komisyonlardan geçerek Meclis Genel Kurul’una sevk edildi. İnşallah önümüzdeki dönem ilk işimiz uzun süredir İnternet Medya’sının beklediği bu düzenlemeyi kanunlaştırmak olacak. Bu kanunla İnternet medyasında yaşanan sıkıntı kısmen hafifletilmiş ve internet haber portallarında resmi ilanların yayınlanması mümkün hale getirilmiş olacak.

ÜÇ ŞEHİRDE ÜÇ ÇALIŞTAY

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın iş Kanununu, sizlerin ihtiyaçlarını giderecek şekilde yeni bir çalışma başlatacak. Ankara, Erzurum ve İstanbul’da sektör temsilcileri, çalışanlar, akademisyenlerin katılımıyla üç çalıştay yapılacak. Bu çalışmalar daha sonra meclisin gündemine taşınacak…"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem