İnsanlar arasına kategorik ayrımlar getirilmemeli

Oberhausen kentindeki Almanya Türk Federasyon 28. Büyük Kurultayı'na konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, söz konusu federasyonun kuruluş, büyüme ve gelişme aşamalarının davasına düşkün, ülkülerine sadık, inançlarına sımsıkı bağlı nesillerce temin ed

İnsanlar arasına kategorik ayrımlar getirilmemeli

Oberhausen kentindeki Almanya Türk Federasyon 28. Büyük Kurultayı'na konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, söz konusu federasyonun kuruluş, büyüme ve gelişme aşamalarının davasına düşkün, ülkülerine sadık, inançlarına sımsıkı bağlı nesillerce temin edildiğini söyledi.

Menfaat ve mevki arayışına girmeden, çıkar ve ikbal kaygısına düşmeden federasyonun Avrupa Türklüğü için samimiyetle, yüreklice, cansiparane bir vaziyette özveride bulunduğunu, hakkını, hukukunu cesurca savunduğunu dile getiren Bahçeli,  federasyonun sevgi ve saygıyı rehber edinen, kardeşlik ve dayanışmayı ön plana alan insani, vicdani, milli ve İslami bir misyona sahip olduğunu vurguladı.

"Almanya'da ise 2 milyon 900 bin Türk nüfusu yaşamaktadır. Bunların 1 milyon 800 bini Türk vatandaşıyken, 1 milyon 100 bini de Alman vatandaşı olmuştur" ifadelerini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Çok şükür dünden bugüne çekilen zorluklar, katlanılan zahmetler boşa çıkmamıştır. Şu an 72 bin kardeşimiz işveren olarak 350 bine yakın kişiye iş imkanı sunmakta ve Almanya ekonomisine hatırı sayılır bir destek vermektedir. Bu çok önemli bir gelişme, bundan sonrası için ümit verici bir tablodur. İşçilikten işverenliğe ulaşmak alınan mesafenin boyutunu göstermesi bakımından anlamlıdır. Ayrıca memnuniyetle görüyorum k, bu uzun zaman sizleri milli ve manevi değerlerinizden uzaklaştırmamıştır. Aksine, iftiharla söyleyebilirim ki kültürümüzün, örf, adet ve geleneklerimizin Türkiye'deki kardeşlerinizden çok daha fazla bilincindesiniz. Gurbete gelişinizin üzerinden yaklaşık yarım asır geçmiş olmasına rağmen çok şükür ki Türk ve İslam değerlerinizi korumayı ve yükseltmeyi başardınız. Gayretleriniz ve mücadeleniz, içinde yaşadığınız yabancı toplumlar ile çatışmadan, hak ve özgürlükler seviyesinde her imkanı kullanarak, milli varlığınızı yaşatma yolunda çok önemli kazanımları getirmiştir."

"Dünya çok vahşi, çok dengesiz"

2003 yılından bu yana küresel servetin yüzde 68 artarak 241 trilyon dolara çıktığına dikkati çeken Bahçeli, maalesef bu servetin yüzde 86'sının dünya nüfusunun yalnızca yüzde 10'nun elinde bulunduğunu söyledi.  "Ne hikmetse demokrasi, özgürlük ve insan hakları konusunda bilirkişilik yapan batılı ülkeler bu kabul edilemez anormallikten rahatsız değillerdir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, yeterli sağlık hizmeti alamadıkları, yeterli beslenemedikleri için geçen yıl sayıları 6,6 milyonu bulan çocuk beş yaşına bile ulaşamadan hayatını kaybetmiştir. Her gün değişik hastalıklardan dolayı ölen yavruların sayısı 6 bine yaklaşmaktadır. Bunlardan anlaşılacağı üzere, dünya çok vahşi, çok dengesiz, ahlaken de iflas etmiş bir süreçten geçmektedir. Yeri gelince insan haklarını, temel hak ve özgürlükleri ağızlarına sakız yapanlar, beşeriyetin sosyal ve ekonomik felaketlerini ısrarla görmezden gelmektedir. Küresel işbirliği, küresel yardımlaşma ve küresel hassasiyet her zaman sözde kalmaktadır. Şunu açık seçik ifade etmeliyim ki Kongolu bir çocuk rahat ve zenginlik içinden büyüyen Münihli bir çocuktan daha önemsiz değildir. Bu ülkedeki herhangi bir göçmenin insani talepleri, Berlin'de ikamet eden bir Alman'dan daha değersiz görülmemelidir. Hans Mehmet'den, Emma Ayşe'den üstün tutulmamalıdır. İnsanlar arasına kategorik ayrımlar getirilmemelidir."

Almanya daha düne kadar bir duvarla ikiye ayrılmanın acısını yaşadığını vurgulayan Bahçeli, "Böylesi bir deneyimden gelen bir ülkenin, bölünmeyi demokratikleşme olarak kabullendirmeye uğraşan terörist niyetlere hoşgörü göstermesi her şeyden evvel kendi geçmişini inkardır" dedi.

İnsanlık ortak bir idealde buluşabilmeli, ülkelerin egemenlik hakkını zayıflatmayan, milli prensiplerine zarar vermeyen ittifakların, irtibatların hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, "Teoriden pratiğe geçmesi lazım gelen olan küresel ahlak her alana yaygınlaştırabilmelidir. Özellikle demokrasi, özgürlük ve insan olmaktan kaynaklanan hakların savunulması kimsenin tekelinde görülmemelidir" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'daki program

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla Diyarbakır'da gerçekleştirilen programa da değinen Bahçeli, "Başbakan şimdi de kardeşi Barzani'yle Diyarbakır'da buluşmuştur. Türkiye, tarihi olarak yutturulmaya çalışılan kara bir günü yaşamaktadır. Peşmerge başı, yanına aldığı, bölücülükten sabıkalı sözde bir sanatçıyla Habur'dan Türkiye'ye giriş yapmış ve tezahüratlarla karşılanmıştır. Bu bize göre ikinci Habur rezaletidir. Ha PKK'lıların girişi, ha Barzani'nin gelişi arasında hiçbir fark yoktur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem