İnşaat sektöründe istihdam azaldı

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), ikinci çeyreğe (Nisan- Haziran) ait inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı.Buna göre, inşaat sektöründe istihdam oranı yüzde 3,4 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2014 yılı ikin

İnşaat sektöründe istihdam azaldı

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), ikinci çeyreğe (Nisan- Haziran) ait inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı.

Buna göre, inşaat sektöründe istihdam oranı yüzde 3,4 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2014 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,4 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 10,8 oranında azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2014 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,8 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,6 oranında azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi 2014 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,0 oranında arttı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler