İnönü Stadı önünde büyük gerginlik

 Taksim Meydanı ve Gezi Parkı akşam saatlerinde hareketlenmeye başladı. Sabahtan bu yana nöbet tutan gruplar bekleyişlerini sürdürdü. Çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalıklar ayrı ayrı Taksim'e gelmeye başladı. Gezi Parkı tamamen doldu. Meydanda da hareke

İnönü Stadı önünde büyük gerginlik
 
Taksim Meydanı ve Gezi Parkı akşam saatlerinde hareketlenmeye başladı. Sabahtan bu yana nöbet tutan gruplar bekleyişlerini sürdürdü. Çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalıklar ayrı ayrı Taksim'e gelmeye başladı. Gezi Parkı tamamen doldu.
 
Meydanda da hareketlilik yaşanmaya başladı. Halay çeken, dinlenen gençlere her geçen dakika ellerinde bayraklarla yenileri ekleniyor. Bu arada polis, gün boyu Taksim Meydan, İstiklal Caddesi ve çevresinde hiç görünmedi. Öğle saatlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait UH-1H tipi askeri bir helikopter meydan üzerinde tur attı.
 
BİR POLİS ARACI YANDI
 
Roman" size="3">Taksim Meydanı'nda kalabalık toplanmaya başladığı sırada otobüs duraklarının bulunduğu bölgeden dumanlar çıkmaya başladı. Önceki gün yaşanan olaylarda tahrip edilen bir araç henüz bilinmeyen bir nedenle yandı. Alevler kısa sürede büyüdü. Kalabalık içinden bazı eylemciler çevre dükkanlarda yangın tüpleri alıp alevlere müdahale etti. Bu sırada bazı eylemciler de çember oluşturup kalabalığı tehlikeden uzak tutmaya çalıştı. Yaklaşık 10 dakika süren yangın eylemciler tarafından söndürüldü.
BEŞİKTAŞ'TA DURUM...
 
Beşiktaş'ta da Sinanağa Camii yanındaki alanda toplanan kalabalığın sayısı giderek artıyor. Gruplar halinde gelen gençlerin bir bölümü de Beşiktaş Köyiçi'nde toplanıyor.
 
Ankara'da Kızılay'da öğlede sonra liseli gençlerin eylemi ile başlayan protestolar sürüyor.
 
Polis protestocuları dağıtmaya çalışıyor ancak bazı vatandaşların TOMA'ların önüne geçerek durdurmaya çalıştıkları gözleniyor.
 
DOLMABAHÇE'DE GERGİNLİK YAŞANIYOR
 
Polis Dolmabahçe'de göstericilere müdahale etti
 
Polis, İnönü Stadı önünde toplanan eylemcilerin dağılmaması üzerine müdahale etti.
Müdahaleyle birlikte İnönü Stadı önünde polisle protestocular arasında gerginlik yaşandı.
 
Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için kalabalık bir grup İstanbul İnönü Stadı önünde toplandı. Polis, stad önünde toplanan grubun dağılması için uyarılarda bulundu. Grup uyarıları dikkate almayınca, polis müdahale etti. Polis eylemcilere şu şekilde anons yaptı: "Lütfen dağılın, Taksim'e çıkmanız yasak değildir. Aranızda birçok provokatör var. Onları aranızda barındırmayın. Bu eyleminiz ülkemize ve İstanbulumuza zarar veriyor. Ülkemizin imajını zedeliyor. Eyleminize son verin lütfen. Taksim'e çıkmanız için gerekli zaman verilecektir. Aksi taktirde müdahale etmek zorunda kalacağız."
 
Grubun, polisin bu anonsuna taşla karşılık vermesi üzerine tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale edildi. Müdahale sonrasında eylemcilerin çevreye maddi hasar verdiği gözlendi. Polisin müdahalesiyle grup Taksim Meydanı'na doğru kaçtı. Polisin eylemcilere müdahalesi devam ediyor. 
 
GAZ BOMBASI GERGİNLİK YARATTI
 
Divan Oteli tarafından 2 gaz bombası atıldı. Taksim Meydanı'na atılan gaz bombası gerginlik yaşanmasına neden oldu.
 
Nereden geldiği yada atıldığı belli olmayan gaz bombaları Taksim Meydanı'na yayıldı.
 
Taksim Meydanı'nda yürekler ağıza geldi
 
Görüntülerde tahrip edilen bir polis aracı ve bu araçta kalan kaleşnikof tüfek göstericilerin elinde görülüyor. Tüfeğin kabzasına dokunmamak için çaba gösteren göstericiler arasında bu sırada bir şaşkınlık ve panik yaşanıyor. Göstericilerden biri sonunda kayışından tuttuğu otomatik tüfeği gördüğü polise teslim edeceğini söyleyip ilerlerliyor. Görüntülerde ve kendi aralarındaki konuşmalarda göstericilerin Kaleşnikof marka tüfekten uzak durma çabaları dikkati çekiyor. Görüntülerin paylaşıldığı sitede "emniyete geri teslim edilmiştir" denilen silahla ilgili şunlar yazılı "Gezi parkında bulunan polis aracının içerisinden çıkan AK47 Kalaşnikof marka silah...şarjörü takılı ve içinde mermi var halde bulunmuştur.Orantısız gücün göstergesidir...Silah güvenlik tedbiri alınarak şarjörü çıkartılmış ve Halk tarafından emniyete geri teslim edilmiştir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler