İngiltere'den PKK'ya ağır darbe!

Yeni düzenleme ile PKK üyesi veya sempatizanı olduğunu gösteren bir kıyafet giymek, örgüt adına kapalı ya da açık yerlerde 3 kişiden kalabalık bir grupla toplantı ya da gösteri yapmak, bu örgütler için yardım toplamak, yardım etmek, ya da yardım toplanmas

İngiltere'den PKK'ya ağır darbe!

Yeni düzenleme ile PKK üyesi veya sempatizanı olduğunu gösteren bir kıyafet giymek, örgüt adına kapalı ya da açık yerlerde 3 kişiden kalabalık bir grupla toplantı ya da gösteri yapmak, bu örgütler için yardım toplamak, yardım etmek, ya da yardım toplanmasına aracı olmak da "terör eylemi" olarak kabul edilecek.

İngiliz hükümeti, ülkede geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddet olaylarının hemen ardından "Yasaklı Örgütler Listesi"ni ışık hızıyla güncelledi. Yeni listede terör örgütü PKK ve DHKP/C, İspanya'yı kana bulayan ETA ve Yunanistan'da çeşitli terörist eylemlere karışan 17 Kasım ile birlikte anılıyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, binlerce kişinin göz altına alınması ve tutuklanmasına, yüz milyonlarca Sterlin tutarında maddi zarara yol açan ve siyasal gözlemciler tarafından "II.Dünya Savaşı'ndan bu yana ülkenin en karanlık günleri" olarak nitelenen toplumsal şiddet olaylarının ardından "Yasaklı Örgütler Listesi"ni güncelleme kararı aldı.

PKK VE DHKP/C LİSTEDE
"Yasaklı Örgütler Listesi"ni, 2000 yılında çıkarılmış olan "Terörizmle Mücadele Yasası"nın ilgili maddeleri çerçevesinde güncelleyen İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın yeni listesinde, başta El Kaide olmak üzere çok sayıda radikal İslamcı terör örgütü ile ETA gibi ayrılıkçı terör örgütlerinin yanında, PKK (KONGRA-GEL), DHKP/C ve Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) da bulunuyor.

Yeni düzenlemeyle, Birleşik Krallık'ta yasaklanmış olan örgütlerin propagandasını yapmak, bu örgütlere üye olmak, açık ya da kapalı alanlarda örgütün sembol ya da amblemini kullanmak ve taşımak, PKK üyesi veya sempatizanı olduğunu gösteren bir kıyafet giymek, örgüt adına kapalı ya da açık yerlerde 3 kişiden kalabalık bir grupla toplantı ya da gösteri yapmak, bu örgütler için yardım toplamak, yardım etmek, ya da yardım toplanmasına aracı olmak da "terör eylemi" olarak kabul ediliyor.

İngiltere, DHKP/C'yi 29 Mart 2001 tarihinde, PKK (KONGRA-GEL)'i 14 Ağustos 2006'da, Kürdistan Özgürlük Şahinleri adlı örgütü ise 25 Temmuz 2006'da yasaklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem