İngilizcesini en çok geliştiren ülke olduk!

Her yıl ülkelerin İngilizce Yeterlilik Endeksi'ni (EPI) yayımlayan küresel dil eğitim şirketi Education First (EF), bu yıl ilk kez son altı yıla ait bir analiz yayımladı.Yaklaşık 5 milyon testin incelendiği analizde, Türkiye'nin son altı yılda endeksteki

İngilizcesini en çok geliştiren ülke olduk!

Her yıl ülkelerin İngilizce Yeterlilik Endeksi'ni (EPI) yayımlayan küresel dil eğitim şirketi Education First (EF), bu yıl ilk kez son altı yıla ait bir analiz yayımladı.

Yaklaşık 5 milyon testin incelendiği analizde, Türkiye'nin son altı yılda endeksteki puanını yüzde 11,86 artırarak diğer tüm ülkeleri geride bıraktığı belirlendi.

Analize göre, Avrupa ülkelerinde İngilizce yeterliliği gelişmeye devam ederken istisnai olarak Fransa'da gerileme görülüyor. İskandinav ülkeleri ise yeterlilikte başı çekiyor.

İngilizce yeterliği bakımından en sorunluların Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri olduğunu ortaya koyan analiz, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ise iyi bir performans sergilediğine işaret ediyor.

Analizde Türkiye'nin son altı yılda kaydettiği gelişmeyle bütün ülkeleri geride bıraktığı bildirildi. Türkiye, 2007'de toplanan ilk derecesi 37,66'yı, 2012 yılında 49,52'ye çıkarttı. EPI analizinde Türkiye'nin bu ilerlemesinin ülke ekonomisindeki büyüme sayesinde gerçekleştiği vurgulandı.

Türkiye'den sonra son altı yılda en çok ilerleme kaydeden ülkeler ise sırasıyla Kazakistan ve Macaristan oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler