İmzalar atıldı Türkiye Ada'da

KKTC Bakanlar Kurulu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO), KKTC deniz yetki alanlarında petrol ve doğalgaz arama ruhsatı verme kararı aldı. Başbakan İrsen Küçük, aramaların adanın tamamında yapılacağının altını çizerken, gerginliğin nedeni olara

İmzalar atıldı Türkiye Ada'da

KKTC Bakanlar Kurulu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO), KKTC deniz yetki alanlarında petrol ve doğalgaz arama ruhsatı verme kararı aldı. Başbakan İrsen Küçük, aramaların adanın tamamında yapılacağının altını çizerken, gerginliğin nedeni olarak Rum tarafının ısrarlı tutumunu gösterdi!

Başbakan İrsen Küçük başkanlığında akşam saatlerinde olağanüstü toplanan KKTC Bakanlar Kurulu, dün New York'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun imzaladığı Türkiye-KKTC Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması ile petrol ve doğalgaz konularıyla ilgili gelişmeleri ele aldı.

Toptıdan sonra açıklama yapan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, ''Bakanlar Kurulumuz KKTC tarafınca deniz yetki alanlarında TPAO'ya karar ekinde tarif edilen alanlarda petrol ve doğalgaz araması hususunda ruhsat verilmesini karara bağlamıştır'' dedi.

TPAO'nun kararlarında tarif edilen sahalarda arama faaliyetlerine başlayabilmesi amacıyla gerekli koordinasyon ilgili Türk makamlarıyla yapıldığını kaydeden Başbakan Küçük, şöyle konuştu:

''KKTC, bu sürecin başından itibaren vurgulandığı gibi adanın kıta sahanlığının tümü üzerindeki meşru haklarını korumakta kararlıdır. Adamızın ve içinde bulunduğumuz Doğu Akdeniz bölgesinin bir barış, istikrar ve işbirliği alanı haline gelmesini öncelikli hedef olarak benimseyen Kıbrıs Türk tarafı Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla BM Genel Sekreteri'nin gözetiminde devam eden kapsamlı müzakere sürecinin en kısa sürede olumlu bir neticeye varması hususundaki çabalarını sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir.

Rum tarafının da gerginlik yaratmaktan medet ummak yerine, barış ve uzlaşı yönünde benzer bir irade ortaya koyabilmesi halinde bu hedefe kolaylıkla ulaşabileceğimize inandığımızı da vurgulamak isterim.

Anavatan Türkiye ile birlikte petrol ve doğalgaz arama konusunda atmış olduğumuz bu adımın ülkemize hayırlı olmasını dilerim.''

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler