İmralı'ya 4'ü kadın 8 PKK'lı daha...

 İmralı Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Öcalan’ın yanına, çözüm süreci kapsamında 4’ü kadın 8 PKK’lı hükümlü gönderilecek. Bu hükümlülerin kimler olacağına ilişkin çalışma yapılırken, belirlenen isimler Adalet Bakanl

İmralı'ya 4'ü kadın 8 PKK'lı daha...

 

İmralı Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Öcalan’ın yanına, çözüm süreci kapsamında 4’ü kadın 8 PKK’lı hükümlü gönderilecek.
 
Bu hükümlülerin kimler olacağına ilişkin çalışma yapılırken, belirlenen isimler Adalet Bakanlığı’na bildirilecek. Bakanlığın onay vermesiyle 8 PKK’lı hükümlünün İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne nakli gerçekleşecek.
 
Çözüm süreci ile birlikte PKK’lılar 8 Mayıs’tan itibaren sınır dışına çekilmesi devam ederken, süreç kapsamında Öcalan’ın yanına İmralı’ya gönderilecek 8 PKK’lının isimlerinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Cezaevi sorumluları tarafından tespit edilecek 4’ü kadın 8 PKK’lı hükümlünün, isimleri belirlendikten sonra Adalet Bakanlığı’na iletilecek. Bakanlık onayından sonra bu hükümlüler bulundukları cezaevlerinden alınarak İmralı’ya gönderilecek.
 
''AYNI KOĞUŞTA KALMAYACAKLAR''
 
İmralı’da geçen yıldan beri sürdürülen ek cezaevi inşaatının Haziran ayında bitmesi planlanırken, Öcalan’a tecrit uygulandığı iddialarıyla bazı uluslararası kuruluşlar ve Avrupa’daki bazı örgütlerce istismar konusu yapılmaması için Adalet Bakanlığı da 8 mahkumun gönderilmesini uygun buldu. 
 
İmralı’ya gönderilecek PKK’lı hükümlüler, Öcalan ile aynı koğuşta kalmayacak. Ancak diğer F Tipi cezaevlerinde olduğu gibi, sadece havalandırma saatleri içinde Öcalan ile sohbet edebilecekler.
 
2009’DA 5 MAHKUM GÖNDERİLMİŞTİ
 
İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Öcalan’a tecrit uygulandığı ileri sürülerek kampanyaların açıldığı 2009 yılında alınan kararla 5 mahkum gönderilmişti.
 
Öcalan’ın yanına 17 Kasım 2009’da gönderilen mahkumlar PKK’dan hükümlü Bayram Kaymaz, Cumali Karsu, Şeyhmuz Poyraz, Hasbi Aydemir ve TİKKO davasından hükümlü Hakkı Alkan’dı. Bu 5 hükümlü, İmralı Adası’nda yeni yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nin ilk mahkumları olmuştu.
 
Öcalan’ın yanına gönderilen ve havalandırma saatlerinde görüştüğü bu mahkumlarla çok fazla anlaşamadığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler