İmralı'ya 3 kadın mahkum daha!

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kaldığı İmralı adasına ömür boyu hapse mahkum 3’ü kadın 8 hükümlü gönderileceği öğrenildi. Halen adadaki güvenlikli cezaevinde bulunan, PKK ve TİKKO davalarından müebbet hapse mahkum 5 kişi ise, başka cezaevlerine nakledilec

İmralı'ya 3 kadın mahkum daha!
PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kaldığı İmralı adasına ömür boyu hapse mahkum 3’ü kadın 8 hükümlü gönderileceği öğrenildi. Halen adadaki güvenlikli cezaevinde bulunan, PKK ve TİKKO davalarından müebbet hapse mahkum 5 kişi ise, başka cezaevlerine nakledilecek.
 
Öcalan’ın ‘’Çözüm süreci’’ kapsamında MİT yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, adada birlikte kaldığı 5 hükümlü ile anlaşamadığını söyledi ve bu kişilerin gönderilip PKK davalarından hükümlü başka isimlerin gelmesini istedi. Öcalan ‘’Bunu çözüm sürecinde daha nitelikli tartışmalar yapabilmek için istiyorum’’ dedi.
 
Adalet Bakanlığı, yeni mahkumların gönderilmesi talebini kabul etti, ancak henüz gidecek isimler netleşmedi. İsimler belirlendikten sonra hükümlüler bulundukları cezaevlerinden alınarak, İmralı’ya sevk edilecek. Cezaevinin yeni mahkumlarıyla, Öcalan'ın hücresi ayrı olacak ancak bu mahkumlarla havalandırma saatlerinde bir araya gelebilecek.
 
2009'da Öcalan'ın yanına; PKK'dan hükümlü Bayram Kaymaz, Cumali Karsu, Şeyhmuz Poyraz, Hasbi Aydemir ve TİKKO davasından hükümlü Hakkı Alkan gönderilmişti. Hücreleri ayrı olan bu mahkumlarla Öcalan'ın, havalandırma saatlerinde görüştüğü ancak anlaşamadığı için dialog kurmadığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler