İmralı'dan zaman zaman çıktı mı ?

Abdullah Öcalan’ın zaman zaman Bursa MİT Bölge Müdürlüğü tarafından misafir edildiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. KCK iddianamesinde de Abdullah Öcalan’ın istediğinde İmralı’dan ayrılabildiğine işaret eden bir bölüm var iddiası.KCK iddianamesinin 2

İmralı'dan zaman zaman çıktı mı ?

Abdullah Öcalan’ın zaman zaman Bursa MİT Bölge Müdürlüğü tarafından misafir edildiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. KCK iddianamesinde de Abdullah Öcalan’ın istediğinde İmralı’dan ayrılabildiğine işaret eden bir bölüm var iddiası.

KCK iddianamesinin 27. sayfasında, Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmede şu ifadeler yer aldı:

“Çok önemli garantiler verilirse ben buradan gidip arkadaşlarla tartışırım, duruma el koyarım. Gidip arkadaşlarla devlet şunu şunu söylüyor, bu konuları gidip kendileriyle tartışırım ona göre çözüm yönünde adım atılır..."

Öcalan’ın bu sözlerle zaman zaman İmralı’dan çıktığı haberlerini de doğruladığı ileri sürülüyor.

Küçük bir hatırlatma: İmralı Adası’nın dış güvenliği yakın zaman kadar Genelkurmay Başkanlığı tarafından sağlanıyordu. AKP iktidarı güvenliği askerden alıp İçişleri ve Adalet Bakanlığı’na verdi.

Kaynak: Ulusalkanal.com.tr

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem