İmralı- Kandil hattı kesildi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadelede hükümetin hiçbir zaman olunmadığı kadar başarılı olduğunu belirterek, "Artık İmralı- Kandil ilişkisi ortadan kalkmıştır" dedi. Arınç, "Talimatlar gitmemektedir ve örgütün başlarındakiler de bu konuda bi

İmralı- Kandil hattı kesildi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadelede hükümetin hiçbir zaman olunmadığı kadar başarılı olduğunu belirterek, "Artık İmralı- Kandil ilişkisi ortadan kalkmıştır" dedi. Arınç, "Talimatlar gitmemektedir ve örgütün başlarındakiler de bu konuda bir dağınıklık içindedir. Dış destek Türkiye'nin her zamankinden daha fazla yanındadır ve güvenlik güçlerimiz her zamankinden daha iyi bir noktadadır" diye konuştu. Arınç, Başbakan Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanlığını sonuna kadar hak ettiğini söyledi.

"İMRALI-KANDİL İLİŞKİSİ ORTADAN KALKMIŞTIR"
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde dört yerel televizyonun ortak yayınında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadelede hükümetin başarılarından ve gelinen noktayla ilgili bilgiler verdi. Arınç, son 6 -7 ay içerisinde olağanüstü terör eylemlerinin yapıldığını, çok sıkıntıların çekildiğini, gözlerden yaş geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Terörle mücadele eden bir ülkede yaşıyoruz. Artık İmralı-Kandil ilişkisi ortadan kalkmıştır. Talimatlar gitmemektedir ve örgütün başlarındakiler de bu konuda bir dağınıklık içindedir. Dış destek Türkiye'nin her zamankinden daha fazla yanındadır ve güvenlik güçlerimiz her zamankinden daha iyi bir noktadadır. Biz de teröre çok güzel cevaplar verdik. Ben bütün sevincimle yüreğimle söylemeliyim ki hiçbir zaman olmadığı kadar terörle mücadelede başarılı bir dönemdeyiz. Hiç girilmeyen yerlere giriliyor. Temelinden meseleye bakılıyor. Kafası ile gövdesinin arası kopartılıyor. Eylem yapamaz noktaya, sadece birilerinin çılgınca kendisini feda ederek yaptığı eylemler gözüküyor. Ben umuyorum ki yakın zamanda örgüt eylem yapamaz duruma gelir. Kökünü kazımak, sonuna kadar gitmek, bunlar ayrı bir şey, bunlar da mümkün olacak, ama bizim bütün amacımız silah bırakılmalı, örgütün eylem yapamaz noktaya gelmesidir."

"ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞINI YERDEN GÖĞE KADAR HAK EDİYOR"
Bülent Arınç, bir gazetecinin "Sizin düşüncülerinizi merak ediyorum, Erdoğan cumhurbaşkanı olur mu?" sorusunu cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Bursa'daki bayramlaşmada 'Güller, sümbüller, laleler' açıklamasına atıfta bulunan Arınç, "Günü geldiğinde halk cumhurbaşkanını seçecek. Kim aday olur, kim aday olmalı? Biz günü geldiğinde sandık başına gittiğimiz zaman sivil cumhurbaşkanlığı adayları için oy kullanacağız. Bana sorarsanız (Sayın Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığını hak ediyor mu?) diye. Benim cevabım da (Yerden göğe kadar hak ediyor) olur. Kendisi arzu eder mi? Bunu şimdiden değerlendirmek mümkün değil. Ama biz o dönem geldiğinde Türk halkı olarak cumhurbaşkanını başarıyla seçeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler