İMO 61. kuruluş yıl dönümünde duygusal mesajlar;

Haber61/Haber Servisi - İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nin kuruluşunun 61. yıl dönümü Hotel İn Garden Otel'de görkemli bir törenle kutlandı.

İMO 61. kuruluş yıl dönümünde duygusal mesajlar;
Haber61/Haber Servisi - İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nin kuruluşunun 61. yıl dönümü Hotel İn Garden Otel'de görkemli bir törenle kutlandı.

Programda konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı odanın kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek şunları söyledi: " 1954 yılında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu ile kurulan TMMOB, hemen ardından 10 odamızın kuruluşu ile ilgili süreci başlatmıştır. 19 Aralık 1954 tarihinde kuruluşu ilan edilen Odamızın bu yıl 61. yıl dönümünü kutlayacağız. Bugün sadece odamızın değil, Elektrik Mühendisleri Odası, Gemi Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Orman Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası’nın da 61. Kuruluş yıldönümü. Misafirlerimiz arasında olan, aslında TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu olarak birlikte ev sahipliği yaptığımız bu oda temsilcilerimizin de nezdinde onların da kuruluş yıldönümlerini kutluyoruz. İlk genel kurulumuzda ifade edildiği gibi “ülkemizin kalkınması için temennilerimiz hâlâ hudutsuz”, mesleğimize ve meslek odamıza inancımız ve güvenimiz tam, geleceği kazanma ve inşa etme irademiz ve kararlılığımız güçlüdür.

Her kuruluş yıl dönümünde bu gerçeğin bilincine varmak, mesleki hattımızı bu bilinçle belirlemek, insani-toplumsal ve etik yönümüze bir kez daha vurgu yapmak, geçmiş ile gelecek arasında kurulacak köprünün ayaklarını sağlam temellere oturtma gayretinin bir başka ifadesi olarak görülmelidir. 1954 yılından bu güne, Oda Merkezimiz ve Şubelerimiz tarafından düzenlenen kuruluş yıl dönümü etkinliklerindeki hakim duygu, bir yandan kuruluşumuzun coşkusunu taşırken, diğer yandan Odamızı geleceğe hazırlamanın verdiği heyecanı yansıtmaktadır. İnanıyoruz ki 61. kuruluş yıl dönümümüzde, bundan öncekilerde olduğu gibi amatör bir ruhla ve gelişmiş mesleki bilinçle yola devam edileceği beyan ve Odamızın bütün meslektaşlarımızı kucaklayan ortak değer olduğu tescil edilecektir. Bu konuda özellikle İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak üzerimize düşeni bugüne kadar yaptık, gerek yasal gerekse yapısal değişikliklere bundan sonra da her türlü  katkıyı koymaya devam edeceğiz. Meslek alanımızı ve meslektaşlarımızı kapsayan ulu bir çınar  olmanın çok ötesinde, tarihimiz fedakârca, cefakârca, özel hayatından taviz vererek, gecesini gündüzüne katarak çalışan inşaat mühendislerinin öyküsünü anlatmaktadır. Öykünün en anlamlı yerinde mesleğe bağlılık, mesleki itibarı ve niteliği yükseltme azmi bulunmaktadır. Tarihimizi değerli kılan, oda ve şubemizi meslek alanımızın vazgeçilmezi yapan, mesleğe tutkuyla bağlı olma duygusudur. Bu nedenledir ki, kuruluş yıl dönümü çerçevesinde meslekte 25 ve 40 yılını tamamlayan üyelerimize takdim edilen plaketler, Odamızın sadece vefakâr yönünü resmetmekle kalmamakta, aynı zamanda tarihimizi yazanlara mütevazı bir teşekkür anlamı taşımaktadır. İnşaat Mühendisleri Odası, Trabzon’da 1970 yılında temsilcilik olarak faaliyetine başlamış, 1990 yılından bugüne kadar da şube olarak devam etmektedir. Tamamen amatör ruhla ama işini gerçekten ustalıkla yaparak İMO Trabzon’u bugüne taşıyan çok önemli değerlerimiz bulunmaktadır.”
Başkan Yaylalı'nın konuşmasının ardından meslekte 25 ve 40. yılını dolduran üyelere plaket takdim edildi.

Programa Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder, Ortahisar meclis üyesi Selahattin Çebi, MHP il başkanı Muammer Demeli'nin yanı sıra çok sayıda oda başkanı ve davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler