İMF'nin Başkanı Türk mü olacak?

İngiliz gazeteleri, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın cinsel saldırı suçlamasıyla New York'ta gözaltına alınması sonrası muhtemel başkan adayının Kemal Derviş olabileceğini yazdı.İngiliz gazeteleri, Uluslararası Para Fonu (IMF

İMF'nin Başkanı Türk mü olacak?

İngiliz gazeteleri, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın cinsel saldırı suçlamasıyla New York'ta gözaltına alınması sonrası muhtemel başkan adayının Kemal Derviş olabileceğini yazdı.

İngiliz gazeteleri, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın cinsel saldırı suçlamasıyla New York'ta gözaltına alınmasına geniş yer verdi.

Times gazetesinin manşetinden duyurduğu haberde, Strauss-Kahn'ın gözaltına alınmasını "dünya siyaset ve ekonomi liderlerini şok ettiğini" yazdı. IMF Başkanının gelecek yıl Fransa'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını koymasının beklendiğini hatırlatan gazete, "bunun tehlikeye girdiği" yorumunu yaptı.

Olayın, Avro bölgesinin istikrarı için önem taşıyan ekonomik kurtarma paketinin uygulanmasını da geciktirebileceğini kaydeden Times, Strauss-Kahn hakkında biyografi kitabı yayımlayan Michel Taubmann'ın sözlerine yer verdi. Geçen hafta basılan kitabın yazarı Taubmann, IMF Başkanıyla ilgili, "Baştan çıkaran biri olarak biliniyor ancak bir tecavüzcünün profiline sahip değil" sözlerine yer verdi.

Gazetede Charles Bremner'in konuya ilişkin kaleme aldığı yorum da ise, bu olaydan ilk aşamada kazançlı çıkacak kişinin Cumhurbaşkanlığı için adaylığını koyan aşırı sağ Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen olduğunu kaydetti.

Times başyazısında ise, "Strauss-Kahn'ın gözaltına alınması sadece bir skandal değil. Bu, dünyanın finansal sistemini ve Fransız siyasetini sarsacak" yorumunu yaptı.

Financial Times'da (FT) Alan Beattie imzalı haberde ise, geçmişte IMF'nin baş ekonomisti olarak görev yapmış olan Simon Johnson'ın "IMF Başkanı'nın gözaltına alınmasının, kısa vadede Avro bölgesindeki müzakereler üzerinde fazla bir etkisi olmayabileceğini, ancak IMF'yi kimin yönettiği sorusunu tartışmaya açabileceği" sözleri aktarıldı. Johnson, mükemmel siyasi bağlantılarının olduğunu söylediği Strauss-Kahn'ın, küresel mali kriz sırasında IMF'nin yeniden hayat bulmasını sağladığına dikkati çekti.

IMF'nin yeni başkanının kim olabileceği konusuna da yazısında yer veren Beattie, gelişmekte olan pazarları bulunan ülkelerden de adayların bulunduğunu kaydederek, Kemal Derviş'i hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem