İmam Hatip mezunlarına müjde!

 Başbakan Yardımcıs Bekir Bozdağ, Denizli’deki temasları çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Bahçelievler Mahallesi’nde yaptığı Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açılışına katıldı. Açılışta, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak

İmam Hatip mezunlarına müjde!

 

Başbakan Yardımcıs Bekir Bozdağ, Denizli’deki temasları çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Bahçelievler Mahallesi’nde yaptığı Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açılışına katıldı.
 
Açılışta, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ile davetliler yeraldı. 
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaptığı konuşmada, İmam Hatip Lisesi (İHL) mezunlarına müjde verdi. Bozdağ, “İmam, Kuran Kursu öğretmeni ve müezzin atamaları öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı yeterlilik sınavlarına İHL ile İlahiyat Fakültesi mezunları birlikte giriyor, aynı sorular soruluyor. Bu konuda çok şikayet ve eleştiri aldık. Yaptığımız incelemede, yapılan eleştirilerin kısmen haklı olduğunu gördük. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de görüşüp, karar aldık. En kısa zamanda gerekli mevzuat değişikliğini yapacağız. İHL mezunlarına, yeterlilik sınavlarında kendi seviyelerinden, kendi müfredatlarından sorular sorulacak. İHL mezunları için adil bir sistem getireceğiz” dedi.
 
“İLAHİYAT OKUYAN İSTİHDAM SORUNU YAŞAMAZ”
 
İnsanların manevi ihtiyaçlarının karşılanması için hükümetin göreve geldiğinden bu yana çok önemli çalışmalar yaptığını, imam ve müezzin kadrosu olmayan camilere atamalar yapıldığını dile getiren Bozdağ, “İktidarımız göreve gelmeden önce yurt genelindeki ilahiyat fakültesi sayısı 22 idi. Biz bu sayıyı yükselttik ve şu anda ilahiyat fakültesi sayısı 90’a yaklaştı.
 
Biz zaten gençlerimizin ilahiyat fakültelerine gitmesini teşvik ediyoruz. İlahiyat okuyanların istihdam sorunu yok. Çok ciddi iş imkanları var. İlahiyat fakülteleri ayrıca bulundukları kentin manevi ve ilim hayatına çok önemli katkılar sağlıyor. Ayrıca, Diyanet Akademisi kuruyoruz. İmam, müezzin, müftü, vaiz, kuran kursu öğretmenleri göreve başlamadan önce bu akademide eğitim alacaklar. Bu konuda yasa çalışması tamamlanmak üzere. İHL mezunları 1 yıl, ilahiyat fakültesi mezunları ise 6 ay akademide eğitim görecekler. Müftüler 3, vaizler ise 2 yıl eğitim alacak. Yani, din adamlarımız nitelikli eğitimden sonra göreve başlayacaklar” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açılış kurdelesi kesildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler