İmam hatip lisesine ek bina açıldı

Ünye İmam Hatip Lisesi Ek Binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşma yapan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İmam Hatip Okulu’nun “Harika Çocuklar Okulu” olarak hizmet vereceğini söyledi.2008 yılında yapımına başlanan ve hayır işi olmasından

İmam hatip lisesine ek bina açıldı

Ünye İmam Hatip Lisesi Ek Binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşma yapan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İmam Hatip Okulu’nun “Harika Çocuklar Okulu” olarak hizmet vereceğini söyledi.

2008 yılında yapımına başlanan ve hayır işi olmasından dolayı geciken Ünye İmam Hatip Lisesi Ek Binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılış programına eski İçişleri Bakanı ve Ordu milletvekili İdris Naim Şahin’in yanı sıra Ordu Vali Kenan Çiftçi, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Açılışta konuşma yapan İdris Naim Şahin, İmam Hatip Okulu’nun “Harika Çocuklar Okulu” olarak hizmet vereceğini söyledi. Şahin açıklamasında, “Bugün bildiğimiz gibi Ünye’mize ilimizin temel eğitim imkanına yeni bir katkı olarak hizmete aldığımız okulumuzun açılışını yapmaktayız. Eğitim hepimiz için son derece önemli. Eğitim için okul lazım. Bunun için öğretmenlerimiz lazım, kitaplar lazım, kütüphane lazım. Bu okulun hikayesini kaymakam bey ve vali bey anlattılar. Bazı misafirlerimiz bu hikayenin doğrudan kahramanlarıdır. Ben de onlardan birisi olarak bu törende ve huzurlarınızdayım. Şu anki bahçesinde bulunduğumuz İmam Hatip Okulu, harika çocuklar ismiyle hizmet verecektir. Yani okulun adı harika çocuklar okulu. Okulu okul yapan ne okul nede bahçesidir. Okulu okul yapan içindeki çocuktur. Buraya gelen çocuk, ben harika çocuğum diye gelmelidir. Biz öyle hayal ettik. ‘Ben üstün zekalıyım ve kabiliyetliyim’ duygusuyla burada okumalıdır. Bu okulla ilgili başka bir öneri gelmemiştir. 2009’da belirlediğimiz bu ismi 2013’ün bu gününde siz değerli misafirlerimizin ve şahitlerin huzurunda paylaşıyorum. Tabii ilköğretim okulu olarak eğitim verirken harika çocuklar olur da şu anki çocuklarınız harika değil mi? Harika çocuklar okulunun ilk öğrencileri, yarınların emanetçileri ve yarınların güvencisi çocuklarımızın, sizlerle bu harika çocuklar okulunun ilk harika çocuklarısınız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem