İlker Başbuğ'u övmek suç olacak!

Adalet Komisyonundan geçen ve TBMM Genel Kurulunda bu hafta ele alınması beklenen 4. Yargı paketinin yasalaşması durumunda Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’u öven bir kişinin ceza alacağı öne sürüldü.CHP’li TBMM Adalet Komisyonu üyeleri Ali Rıza Öztü

İlker Başbuğ'u övmek suç olacak!

Adalet Komisyonundan geçen ve TBMM Genel Kurulunda bu hafta ele alınması beklenen 4. Yargı paketinin yasalaşması durumunda Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’u öven bir kişinin ceza alacağı öne sürüldü.

CHP’li TBMM Adalet Komisyonu üyeleri Ali Rıza Öztürk, Bülent Tezcan, Ömer Süha Aldan, Turgut Dibek, Ali İhsan Köktürk ve Dilek Akagün Yılmaz tarafından yazılan ve komisyon raporuna eklenen muhalefet şerhinde şöyle denildi:
 
‘’TCK 215. maddede yapılan değişiklikle suç ve suçluyu övme suçuna ‘Kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde’ sözleri eklenmiş ve siyasallaşmış yargıya son derece geniş bir hareket alanı sağlanmıştır. Bu durumda Ergenekon davasında yargılanan ve sonuçta cezalandırılması söz konusu olabilen milletvekilimiz Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ya da İlker Başbuğ ile ilgili övücü söz söylemek kişilerin cezalandırılmasına yol açabilecektir’’.
 
Muhalefet şerhinde tasarının asıl amacının ‘’Terör örgütünü meşrulaştırmak olduğu’’ da öne sürülerek ‘’ Tasarının kaderini PKK terör örgütü ile yapılan görüşmelerin seyri belirleyecektir. TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında İktidar partisince verilecek önergelerle tasarının son halini alacağını düşünmekteyiz’’ denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem