İlker Başbuğ'dan F-4 yorumu

Yeni kitabının imza gününde konuşan Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ F-4 uçaklarının art arda düşmesiyle ilgili olarak Bu konudaki spekülasyonları doğru bulmuyorum. Bu kazaların üstüste gelmesinin acı bir tesadüf olduğunu düşünüyorum...Komplolara inanmıyor

İlker Başbuğ'dan F-4 yorumu

Yeni kitabının imza gününde konuşan Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ F-4 uçaklarının art arda düşmesiyle ilgili olarak Bu konudaki spekülasyonları doğru bulmuyorum. Bu kazaların üstüste gelmesinin acı bir tesadüf olduğunu düşünüyorum...Komplolara inanmıyorum doğru olduğunu düşünümüyorum. İnanmamak, etkisi altına girmemek lazım dedi.

CEZAEVİ'NDEN ÇIKIŞININ 1'İNCİ YILINDA YENİ KİTABINI İMZALADI

Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, cezaevinden çıkışının 1. yılında Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki D&R mağazasında Nasıl Bir Türkiye isimli yeni kitabını imzaladı. Geçen sene bugün de aynı yerde imza gününe katılan Başbuğ, kadınlar günündeki bu imza gününde kendisine özellikle kadın ve gençlerin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi.

"KADINLARA YAPILAN ŞİDDETE KARŞI ÇIKMAYI 1 GÜNE SIĞDIRMAYALIM"

Başbuğ, Geleceğe yönelik umudumu aynen muhafaza ediyorum. Umudum yüksek. Nedeni Türk kadının ve özellikle gençliğin, Türkiye'nin değerlerine sahip çıktığını görmek duyarlı olduğuna şahit olmak, umudumu ve güvenimi artırıyor. Özellikle ülkemizde kadınların ciddi sorunları var. Özgürlükleri, hakları, eşit davranılmaması. Bir de özellikle şiddet eylemleri...

"ÖZGECAN ÜMİT DOLU, GÜZELLİK ABİDESİ BİR KIZIMIZDI. YÜREĞİMİZ HÂLÂ YANIYOR"

Türk ve dünya kamuoyonu ayağa kaldıran en son olay Özgecan'a karşı yaplan vahşetti. Özgecan gerçekten ümit dolu, güzellik abidesi bir kızımızdı. Yüreğimiz hala yanıyor. Dünya kadınlar gününde kadın hakları, özgürlükler ve kadınlara yapılan şiddete karşı çıkmayı 1 güne sığdırmayalım. Yılın bütün günlerine yayalım. Bugün burada Özgecan'la olabilseydik ama onun o güzelliği, pozitif enerji yayışı, duruşu hala burada hala aramızda dolaştığını düşünüyorum. Özgecan'ı özlüyoruz. Ama herkesin onu gerçekten yüreğinde yaşatması gerektiğine inanıyorum diye konuştu.

"KOMPLOLARA İNANMIYORUM"

Başbuğ, art arda düşen F-4 uçaklarıyla ilgili kamuoyundaki tartışmalarla ilgili bir soruya da yanıt verdi. Başbuğ, "Bu konudaki spekülasyonları doğru bulmuyorum. Bu kazaların üstüste gelmesi acı bir tesadüf olduğunu düşünüyorum. Ölen pilotlarımıza rahmet diliyorum. Ne olmuş olabilir İncelemeyle ortaya çıkacaktır.

"BALYOZ VE DİĞER DAVALARDA 25-26 F-16 UÇAK PİLOTU SUÇLANDI, CEZA ALDI, TSK BÜYÜK KAN KAYBETTİ"

Özellikle Balyoz ve diğer davalarda deniz ve hava kuvvetleri personeline adeta bir kıyım yapıldı. 25-26 F-16 pilotu suçlandı, ceza aldı, TSK'dan ayrılma durumlarına sokuldu. Büyük kan kaybetti. Bu durumun pilotun moraline etkisi olmuş mudur Olmuş olabilir. Hiç olmamış yaşanmamış gibi tanımlamak da pek gerçekçi değil. Netice olarak diğer komplolara inanmıyorum doğru olduğunu düşünümüyorum. İnanmamak, etkisi altına girmemek lazım...Yetkili makamların açıklama yapmasını bekeleyeceğiz. Muhtemelen pilotajla ilgili bazı sorunlar olduğu sonucu çıkabilir. Pilotlar tecrübelidir doğrudur ama hava ayrı bir olay. Saniyedeki hata affetmiyor" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler