İlker Başbuğ tutuklandı!

İnternet andıcı davasında, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Cumhuriyet tarihinin bir sivil mahkeme tarafından tutuklanan ilk eski Genelkurmay Başkanı olan emekli orgeneral İlker Başbuğ,

İlker Başbuğ tutuklandı!

İnternet andıcı davasında, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet tarihinin bir sivil mahkeme tarafından tutuklanan ilk eski Genelkurmay Başkanı olan emekli orgeneral İlker Başbuğ, "Terör örgütü yöneticiliği" ve "darbeye teşebbüs" gerekçeleriyle tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından ''şüpheli'' sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Başbuğ'un işlemleri tamamlandı.

Başbuğ, 7 saat süren savcılık sorgusunun ardından, TCK'nın 314/1. maddesi gereğince ''örgüt yöneticiliği'' ve 312/1. maddesi gereğince de ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

MAHKEME SORGUSU YAKLAŞIK 1.5 SAAT SÜRDÜ

İlker Başbuğ, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 1.5 saat süreyle mahkemede ifade veren Başbuğ, tutuklandı. Cumhuriyet tarihinin bir sivil mahkeme tarafından tutuklanan ilk eski Genelkurmay Başkanı olan emekli orgeneral İlker Başbuğ, "Terör örgütü yöneticiliği" ve "darbeye teşebbüs" gerekçeleriyle tutuklandı.

Mahkeme, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasına karar verdi.

Başbuğ, adliyeden çıkarılırken gazetecilere yaptığı kısa açıklamada,  ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı, terör örgütü kurmaktan ve yönetmekten tutuklandı. Takdir yüce Türk milletinindir'' dedi.

Ardından, sivil bir araca bindirilen Başbuğ, sağlık kontrolü için, polis ekipleri, basın araçları ve bir ambulansın da yer aldığı konvoy eşliğinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem