İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı

İnternet Andıcı soruşturmasında beklenen çağrı yapıldı. Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, kamuoyunu yönlendirmek amacıyla kurulan internet sitelerine onay verdiği iddiasıyla adliyeye davet edildi. Şüpheli sıfatıyla çağrılan Başbuğ'un Perşembe günü adliyede olması istendi.

İlker Başbuğ, dönemindeki darbe soruşturmalarına karşı çıkışlarıyla dikkat çekti. Başbuğ, Islak imzalı demokrasiye müdahale belgesi için "kağıt parçası", Poyrazköy'de çıkan law silahları için de "boru" nitelemesinde bulunmuştu..Başbuğ, artık o söz konusu soruşturmaların bir şüphelisi durumunda.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a "internet andıcı" kapsamında soruşturma açıldı.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç duyurusu ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı izin verdi; soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Cihan Kansız harekete geçti.

Hükümet aleyhine kara propaganda için internet siteleri hazırlanmasına onay verdiği iddia edilen emekli Orgeneral Başbuğ'a Perşembe günü ifade vermesi için tebligat yapıldı.

İnternet andıcı davasında sanıklar, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız, Korgeneral Mehmet Eröz ve Yüzbaşı Murat Uslukılıç, sitelerin İlker Başbuğ'un bilgisi dahilinde faaliyet yürüttüğü yönünde ifade vermişti.

Korgeneral Mehmet Eröz, 'İnternet Andıcı' emrini dönemin Genelkurmay Başkanı'nın verdiğini söylemişti.

Genelkurmay Adlî Müşaviri Hıfzı Çubuklu da 1 Nisan 2009'da belgenin "Sayın komutana arz olunur" ibaresiyle dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a onayına sunulduğu anlatmıştı.

Tutuklu sanık Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ise savunmasında "Andıç Genelkurmay Başkanı ile ikinci başkan tarafından görülmüş ve onaylanmıştır" diyerek, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u işaret etmişti.

İnternet Andıcı Davası'nda 29 sanık, silahlı terör örgütü kurmak ve darbe planlamakla yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler